Vørterbrød.

(3 brød )
1/2 l skummet melk
1/2 flaske (3 1/2 dl) vørterøl
1 pakke gjær
1ss salt
Ca. 2 l ( ca. 1 kg) rugmel
1/2 kg mørk sirup
100 g margarin
3 ts støtt anis
3 ts støtt fenikkel
Ca. 2 dl rosiner
Ca. 1 l ( ca. 600 g) hvetemel

Sirupsvann til pensling.

Varm melk og vørterøl til det er lillefingervarmt. Smuldre i gjæren og la det stå et par minutter. Ha i salt og rugmel og arbeid dette godt sammen til en løs deig. Dekk deigen med plastfolie og sett den til heving. Smelt margarinen, bland den med sirupen og sørg for at dette holder seg lunkent. La det være igjen ca. 1 ts sirup i boksen, så har du til pensling.
Når deigen har hevet til dobbel størrelse, arbeider du inn fett og sirup, krydder, rosiner og så mye av hvetemelet at det blir en fast deig.
Dekk den til igjen og sett den til heving. Dette går raskt, etter ca. 1/2 time skulle deigen være godt hevet igjen. Ta deigen ut på melet bakebord, kna den godt opp og del den i 3 emner. Trill disse glatte og form dem til brød.
Etterhev brødene i ca. 30 minutter.
Prikk brødenemed en gaffel, pensle med sirup rørt ut i litt vann og stek brødene nederst i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time, til de er gjennomstekte.

image

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *