Appelsin – fucocci med rosiner.

image

Da er helgekaka ferdig bakt.
Jeg hadde et glass med appelsinsyltetøy stående som jeg har laget tidligere. Så da ble valget lett på kake i dag.

image

Noen gang er det så vanskelig å få åpnet syltetøyglasset, det kan være vakum eller noe sukkerkliss som har klistret seg fast. Da er dette verktøyet fint. Den bruker jeg mye, når jeg har vanskelige glass og åpne.

image

Oppskrift på Appelsin – fucacci med rosiner
(Ca 15 biter)
50 g gjær for søte deiger
2 dl kald melk
1 dl lys sirup
8-9 dl hvetemel
175 g kaldt smør
1 dl rosiner
50 g apsikat
Garnering:
Egg til pensling
1/2 -1 dl appelsinmarmelade, helst uten biter. Perlesukker og mandelspon

image

Rør gjæren ut i kald melk. Tilsett sirupen. Smuldre mesteparten av melet sammen med kaldt smør i biter. Bland i gjærblandingen og elt inn rosiner og apsikat til det er blandet. Tilsett mer mel til en smidig, men ganske lls deig. Trykk deigen ut til en leiv på 32×22 cm og legg den i en smurt langpanne. Trykk hull med fingertuppene jevnt utover leiven. Fyll hullene med appelsinmarmelade. Dekk kaken med plast og la leiven heve til den reiser seg etter et lett trykk, 30 – 40 min.

image

Pensle kaken med sammenvispet egg og strø på perlesukker og mandelspon.

image

Stek kaken i  nedre del av ovnen ved 225º i 15 – 18 min. Avkjøl kaken på rist.

image

Skjær kaken i ruter ved servering.
( kaken ble godkjent av testpanelet mitt).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.