Grovt Brød.

2 1/2 l lunkent vann
2 dl matolje
1 ts salt
500 g grovmalt sammalt hvete
500 g grov sammalt Rug
500 g fiber havregryn
50 g gjær

image

1 ss Luftigere Bakst
Ca. 2 kg hvetemel
Rør gjæren ut i lunkent vann, tilsett matolje, salt og først grovt mel, så hvetemel. La deigen heve et par timer.

image

Bakes ut og jeg la det i brødformer. Ble vell 6 former, brød.

image

Stekes på 200 º i ca. 30 min.

image

Samtidig med brødbakkingen laget jeg også Blåbærpannekake i langpanne som jeg har skrevet oppskriften på tidligere her. Den oppskriften finner du på mat og under middag.

image

image

Dette er en god og enkel middag og jeg pleier å steke litt flesk ved siden av, for å få salt smaken.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *