Rugbrød med poteter.

Det er de moste potetene som gjør dette brødet spesielt saftig og godt.

image

Oppskrift:
50 g gjær
5 dl lunken vann (37º)
500 g kokte, kalde poteter
1 ss salt
2 ts malt koriander
8 dl fint rugmel
Ca. 8 dl hvetemel

image

Rør gjæren ut i lunkent vann.  Tilsett moste poteter, salt, koriander, rugmel og mesteparten av rugmelet. Arbeid alt sammen til en fast deig.
La det hvile i ca. 10 minutter. Elt deigen om og del den i tre deler.
Form dem til runde brød og legg dem på platen. Snitt i brødene med en skarp kniv og la de heve tildekket i ca. 30 minutter.

image

Stekes ved 225ºC i ca. 15 minutter,  senk deretter varmen til 200º og la brødene steke videre i 10-15 minuter.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *