Tynne sandkaker.

image

I over 50 år har John Kaborg vært i baker- og konditorfaget.

image

Bakemester Kaborg har røpt til Norsk Ukeblad for mange, mange år siden sin hemmelighet ved å bake sandkaker. Det er nok ikke sikkert at han lever lenger, i tilfelle er han over hundre år nå. Men, jeg har i alle år brukt hans oppskrift når sandkaker skal bakes.
Her kommer hans sandkakeoppskrift:
375 g meierismør
250 g sukker
1 egg
Noen dråper mandelessens
500 g hvetemel

Bakemesteren sier det er viktig å bruke mandelessens og ikke mandelmasse eller finhakkede mandler. Sandkaker skal jo være tynne, og med mandelmasse blir deigen for kort. (Den ryker når du ruller den). Du får mange flere lekre kaker på denne måten.

image

Rør smør og sukker hvitt og porøst. Bland inn egg, mel og mandelessens.  La deigen få hvile en stund i kjøleskap. Deigen skal rulles på sekk. Sier bakeren.  Med andre ord: legg et melet bakeklede på bordet og kjevle tynt og fint før du har deigen rundt en linjal eller stang. Legges over formene og trykkes ut. Mye lettere enn å trykke ut ett og ett emne i formen. Stekes på nederste rille i stekeovnen ved 200º C . Det er lurt å hvelve sandkaker ut av formen mens de ennå er lunkne. Vær forsiktig – de skal være sprø og porøse – og kan derfor lett gå i stykker, hvis du ikke er lett på hånden.

image

Én tanke om “Tynne sandkaker.

  1. hei hi .. jeg fant bildet av min Onkel som jeg ikke har sett siden jeg var 10-12 år .. og nå er han død ogbegravet.. ja han var baker og broren hans altså Min Pappa jobbet med han 😉 i Industrigaten på Majorstuen <3 vemodig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *