Rabarbradessert med banan.

Her kommer gårsdagens dessert.

image

Jeg elsker rabarbra og har mye av den på denne årstiden. Og det er også viktig å få skjært den ned før den blir gammel og trenette. For så kan det vokse opp nytt og friskt, og jeg kan bruke den lenge.
Denne desserten er veldig god og enkel å lage.
Og her kommer oppskriften:
1/2 kg rabarbra
2 bananer
1/4 ts malt nellik
3 ss sukker
Dessuten:
2 eggehviter
2 ss sukker
Arbeidstid: Ca. 20 min.
Steketid i alt : Ca. 40 min.

image

Skyll rabarbrastilkene og skjær vekk fot og bland på dem. Skjær stilkene i 1 cm små biter. Skrell bananene og skjær dem i skiver.
Bland rabarbra og bananer i et ildfast fat. Dryss nellik og sukker over.

image

Sett fatet i ovnen i 225º, i 25 minutter.
Pisk imens eggehvitene stive med sukkeret.

image

Ta fatet ut av ovnen etter 25 minutter. Fordel marengsmassen over rabarbrablandingen og sett fatet i ovnen igjen.

image

La desserten steke i 15 minutter til i svak varme, 150º. Server den lunken.

image

Server gjerne vaniljesaus eller krem til. Desserten kan drysses med 25 g grovhakkede nøtter/mandler,  på marengsmassen før steking.
Egner seg ikke til frysing.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.