Skoleboller.

image

Oppskriften på Skolebollene:
100 g meierismør
4 dl h-melk
50 g gjær (1 pose tørrgjær)
1 dl sukker
1/2 teskje kardemomme
1/2 teskje salt
1 ts bakepulver
Ca.  1 liter hvetemel

Egg til pensling
Stekes ved 225ºC i ca.  10-15 minutter.

image

Da jeg først laget disse bollene  laget jeg dobbel posjon. Da fikk jeg ca. 38 stk.
1. Smelt smøret i en kjele.  Hell i melken,  da blir den passe lunken.  Rør gjæren ut i den fingervarme melken.  Bruker du tørrgjær, blandes det rett i melet.
2. Bland sukker,  kardemomme,  salt, bakepulver og mel i en bolle.  Rør i melkeblandingen og elt deigen til den er jevn og glatt.
3. Dryss på litt mel og dekk bollen med plast. La deigen heve på et lunt sted i ca. 1 time.

image

4. Dryss et tynt lag mel på bakebordet. Elt deigen godt og del den opp i emner.
Trill ut bollene og lag en fordypning i dem. Legg vaniljekrem i fordypningen.

image

Etterhev og pensle bollene før steking.

image

Ferdigstekte Skoleboller smøres med melisglasur og dyppes i kokosmasse. Melisglasur lages ved å blande 2 dl melis og ca. 3 teskjeer vann.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *