Rosinboller.

I dag satt jeg en bolledeig før jeg gikk ut på tur med hunden Tinde og Barnebarnet i vogna.

image

Dette er en helt vanlig bolledeig, men de blir veldig gode. Så jeg gjengir oppskriften her i tilfelle du ikke har den fra før av.
Rosinboller:
100 g meierismør
4 dl melk
1 pk gjær
1 dl sukker
1/2 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
Ca 1 liter hvetemel
Rosiner.
Og litt hvetemel til utbaking.

1 egg til pensling.
Sett stekeovnen på 225ºC, 10-15 minutter.

Smelt smøret i en kjele. Hell i melken, da blir den passe lunken. Rør gjæren ut i den fingervarme melken. Bruker du tørrgjær, blandes det rett i melet. Bland sukker, kardemomme, salt, bakepulver og mel i en bolle. Rør i melkeblandingen og elt deigen godt. Dryss på litt mel og dekk bollen med plast. La deigen heve på et lunt sted i ca. 1 time.

image

Så da jeg kom inn fra tur, bakte jeg bollene ut og etterhevet de og penslet med egg. Stekte de så gyllent brune.

image

Så ble det smaksprøver på gjengen og jag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.