Lettvinte karameller.

image

Jeg har veldig mange kakebokser, og av en eller annen grunn har jeg det for meg at de skal fylles opp til jul. Så her fortsetter juleforberedelsene mine. Og i dag har jeg laget karameller,  hjemmelaget julegodt er også koselig til jul.
Fløtekarameller
500 g sukker
200 g ekstra salt meierismør
200 g kremfløte
1 vaniljestang
50 g kokosfett

image

Smelt sukker i en jerngryte. Smeltingen må gå sakte, og du må passe på og røre med en tresleiv hele tiden. Pass på så du ikke brenner det. I en annen kjele koker du fløten med frø fra en vaniljestang. Du kan også la selv stanga koke med også, men husk å ta den ut igjen.

image

Når sukkeret er karamellisert heller du den varme fløten over sukkeret.  Pass på– dette bobler veldig. Rør godt med tresleiv. Tilsett smør og kok massen, skikkelig boblekoking i 5 min.
Så, trekk gryten av platen og rør inn kokosfettet. Rør grundig så alt fettet blander seg godt med det andre.

image

Hell massen i en bakepapirkledd, liten form.
La det avkjøles i romtemperatur.
Det tar bare noen få timer før massen er stivnet og kan deles med skarp kniv.

image

Du kan pakke karamellene i cellofan. Oppbevares kjølig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.