Vårarbeidet.

Her på Eidsvoll er det overskyet og ca. 3 pluss grader i dag. Det er litt kjølig og holde på så mye ute enda. Men,  nå har snøen blitt borte på forsiden av huset i solsiden. Og i helgen fikk vi vasket gjerdet ut mot riksveien. Det blir veldig skittent om vinteren, når de strør med sand på glatta og det kommer snøfall etterpå, som blir måkt opp på gjerdet. Og da gjerdet er malt hvitt, blir det ikke bra på våren. Egentlig trenger det hvitmaling igjen også, men det tror jeg ikke jeg gidder å gjøre. Gjerdet blir jo sandblåst hver vinter.

image

Se her! Dette er første vårtegnet hos meg. Nå kommer det spirer fra løken min i jorda i solveggen foran huset.

image

Jeg veit at det er kommet mye lengre andre steder da. Men,  nå bor jeg på et sted som det er sein vår og kaldt. Hardførhet 6 og 7 må jeg kjøpe på planter skal de overleve. Selv om jeg innimellom ikke kan dy meg å prøver noe med mindre hardførhet. Da, hender det at jeg er heldig og at det kan overleve. Men,  mye av det jeg setter dør også.

image

Selv om været er litt kaldt har vi begynt med litt vårarbeidet.  Vi bor jo litt utenfor allfarvei og har ikke kommunalt kloakkanlegg, men septiktank. Og det er jo over 50 år gammelt, så kumlokkene hadde gått i stykker. Og septiktømmeren ønsket nye lokk med krok, så det skulle være lettere å få tak i de.

image

Ser ikke så bra ut lenger. Så vi tok oss sammen å skaffet et par nye kumlokk og skiftet de i går.

image

image

image

image

image

Sånn da var vi ferdige. Da håper vi at septiktømmeren blir glad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *