Perlys Myntebrød.

Veit dere hva, brødene mine ble veldig gode.

image

Her kommer oppskriften.

3 dl (sur melk) Kefir
3 dl H-melk
1 l vann
1 ss salt
1 ss olivenolje
1 ss sirup
1 pose tørrgjær (50g)
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
2 dl spelt flak (helios, Sunkost)
6 dl sammalt hvete, grov
1,3 kg sammalt hvete, fin
2 dl mynteblader

image

Har du kald deigvæske,  da tar det lang hevetid . Men, resultatet blir veldig bra. Eller så kan man varme væsken opp til 37 grader. Det ble 4 brød ut av denne deigen. Litt løs deig, bare fint da det er mye grovt mel i. Deigen kan bare slåes ned etter heving og skuffes over i smurte former. Deigen må eltes godt og heves godt. Denne brøddeigen har ikke fint hvetemel. Kun sammalt hvete. For at det skal bli en sund variant av brød.

image

Jeg hakket opp mynte bladene og hadde i deigen.

image

Stekes i 200 grader i 45 min.

image

2 tanker om “Perlys Myntebrød.

    • Hei Ingeborg! Ja, mye fin mynte i hagen nå, så hadde lyst å prøve om det gikk ann å ha fersk mynte i brød. Og det gikk veldig bra. Veldig gode brød. Ha en god helg. Perly

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *