Flesk og duppe.

image

(4 persjoner)
250 g flesk
1 spisskål i biter,vann og litt salt
1 løk
2 ss 7 % etikk
1 ss sukker
Litt vann
Saus:
3 ss smør
2 ss hvetemel
6-7 dl melk
Litt revet muskat, salt og pepper

image

Kok kålen i lettsaltet vann.

image

Skjær løken i biter og legg den i edikk, sukker og litt vann. Gi dette et oppkok. Den syltede løken gir en syrlig,  god smak til flesket og den hvite sausen.

image

Skjær flesket i fine skiver og stek det til det er sprøtt.
Smelt smør i en gryte og tilsett hvetemel. Spe med melk og rør til du får en jevn og glatt saus, og kok sausen i ca 5 min.

image

Legg kål i bunnen av serveringsfatet og løk, saus og flesk oppå og server.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *