Fransk Grønnsaksuppe.

image

( 6 personer)
250 g tørkede bønner
250 g gulrot
2 løk
2 selleristilker
375 g tomater
250 g poteter
250 g tynne snittbønner
375 g squash
2 ss olivenolje
12 dl vann
50 g vermicelli
Salt og pepper
Koketid 35-40 min.

image

Legg bønnene i en stor bolle og dekk med kaldt vann. La de ligge over natten,  eller i minst 5 timer. Hell av vannet og ha bønnene over i en kasserolle.  Dekk med kaldt vann og kok opp. Ta bort alt skum på overflaten og kok i 10 minutter.  Skru ned varmen og la det småkoke i 1 time eller til bønnene er myke.hell av vannet og sett til side.

image

Gjør klar grønnsakene,  skjær gullerøtter,  løk, og selleri i terninger. Rens squashen og skjær den i terninger.

image

Varm olivenolje i en stor kasserolle og ha i gullerøtter,  løk, selleri  og tomatet.
Kok forsiktig i to minutter, tilsett så vannet.

image

Kok opp, skru ned varmen med en gang og la suppen småkoke i 15 minutter. Tilsett poteter, bønner, squash og vermicelli. La det småkoke i 15 -20 minutter,  til pastaen og alle grønnsakene er gjennomkokt.  Krydre med salt og pepper.
Kan servere brød til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.