6. februar.

image

Skedsmo kirke har jeg et forhold til,  her ble jeg døpt, konfirmert, gift og jeg har selv døpt et barn her. Så her har jeg vært mye, her lekte jeg som barn. Var på besøk i presteboligen som ligger ved siden av, vi var med opp i kirketårnet når klokkeren skulle ringe og det var litt av et sjokk,  vi var ikke forberedt på den høye lyden det blir av klokkene. Plukket marienøkleblom (heter det det?) gule som lukter godt, på prestens jorde og kastanjer på kirkegården. Kastanjer plukker jeg fremdeles her. Men,  nå er jeg der mest når jeg skal besøke en grav. Og det har jeg gjort i dag, derfor disse kirkebildene i dag.

image

Visste du at dagen i dag er Samenes nasjonaldag.
New Zealands Nasjonaldag.
At i 1911: Ronald Reagan ble født. Han var president i USA 1981-89.

image

1936: Hitler åpnet de 4. Olympiske vinterleker i Garmich -Partenkirchen.
Det ble tidenes beste vinterolympiade,  og en generalprøve for nazistenes store propagandashow under sommerlekene i Berlin samme år.

image

1941: Det første nummer av en ny tysk dagsavis i Norge,  “Deutche Polar Zeitung”., utkom i Tromsø.
1952: Elisabeth 2. ble utropt som dronning i Storbritannia etter at Kong Georg 6. døde.
1970: Øvre Pasvik nasjonalpark i Sør-Varanger ble opprettet.

image

Dagen er tilminne om den hellige Dorothea av Cappedocia, eller “Guds gave”, som led martyrdøden under keiser Diokletian i 304. Dagen ble også kalt for Dortemesse.

image

Dagens visdomsord: Tvil må ikke være noe annet en vaktsomhet, eller kan det bli farlig.
( Lichtenberg)

3 tanker om “6. februar.

  1. Så fint å se bilder av Skedsmo kirke. Det er virkelig et flott gammelt kirkebygg! Jeg synes kirken så fin på kveldene når den er opplyst. Er ofte i strøket der, på Sten like i nærheten.

    • Hei Bodil! Så morsomt???? Jeg veit godt hvor gamle Sten skole er, tråkket mine barneben der også. Har gått på Sten tærud og Skedsmovollen skole. Skedsmo er vell ikke så langt å reise for deg, da du bor i Nittedal. ????

      • Det var artig! Jeg kjenner mange som er fra rundt der, pga. at jeg er med i Rotary på Skedsmokorset. De har møter på Sten en gang i uka. Det er bare en kort tur fra Nittedal, litt over 20 minutter å kjøre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *