22. Februar.

image

Jo, da det ble en helaften på oss inne i vinterparken, Hunderfossen. Deilig mildt vintervær, stemning til tusen. Det var hekser, troll, prinsesser og mange aktiviteter.

image

Visste du at dagen i dag i 1732: George Washington ble født i Virginia. Han var USAs første president og hadde en samlende og modererende innflytelse på USAs politiske liv i de første kritiske årene av nasjonens historie.

image

1788: Den tyske filosof Arthur Schopenhauer ble født i Danzig. Han forfektet en dyp pessimisme,  med utgangspunkt i at all eksistens egentlig er en ulykke.

image

1810: Komponisten Frederic François Chopin ble født i Polen. Han skapte en ny og revolusjonerende klaverstil.

image

1975: To tog kolliderte nord for Tretten stasjon i Gudbrandsdalen i den største togulykke hittil i Norge. 27 mennesker omkom og 26 ble skadet.

image

Peters stol, Per varmstein,  Petersmesse om våren, Persok.

image

Dagen er tilminne om St. Peter. I Roma virket Peter etter tradisjonen som byens første biskop, og han led martyrdøden under keiser Nero i år 64.

image

Sagnet sier at hvis St. Peter kastet en varm stein i vannet denne dagen, så begynte isen å smelte nedenfra. Hvis noen gikk på isen og den brast, måtte ingen føle plikt til å hjelpe stakkaren opp. Og de som druknet på denne måten, ble ikke begravet i kristen jord, men ved siden av kirkegården.

image

Dagens visdomsord: Misunnelse er erkjennelse av egen underlegenhet.
(Ph. Charles)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *