9. April.

image

Sånn så det ut i bringebærene mine på morgenen i dag. Ikke bra, snø og vær har ødelagt lektene som vi har støttet opp bringebær plantene med. Her er det mye jobb, her må det renskes opp, klippe bort visne kvister og rake opp gammelt løv og ugress. Så nå er jeg sliten, kjenner at det er noen måneder siden jeg var ute i hagen å lå på alle fire sist. Men, deilig å være ute var det, godt å kjenne at våren kommer.  Det ble formiddagsmat på oss ute i hagen også i dag, minsten koste seg veldig,  maten smaker ekstra godt ute.

image

Visste du at dagen i dag i 1865: Sydstatsgeneralen Lee kapitulerte for general Grant. Dermed ble det slutt på den nordamerikanske borgerkrigen som hadde krevd mer enn 600 000 menneskeliv.
1909: Den første bussen med to etasjer ble bygd i Storbritannia.
1928: Tyrkia avskaffer islam som statsreligion.

image

1940: Tysk overfall på Norge og Danmark. Krysseren ” Blucher ” ble senket i Oslofjorden,  og 1000 tyske soldater omkom.
1940: Gullbeholdningen i Norges Bank ble fraktet ut av byen,  og senere ut av landet sjøveien.
1952: Fem norske selfangstskuter med 78 mann ombord forsvant i Vestisen utenfor Grønland.

image

Dagen er tilminne om den hellige Prokopius, som ble født i Jerusalem, men bodde i Skythopolis ( i dag Bethsan), hvor han var lektor i kirken. Under keiser Diokletians forfølgelser (284-305) nektet han å ofre til gudene og til keiserene,  og han ble dømt til døden og halshogd. Dette skjedde i 303, i det første året av forfølgelsene i Palestina, og Prokopius var det første offeret.

image

Dagens visdomsord: Når du forråder noen, forråder du også deg selv.
( Isaac B. Singer)

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *