7. August. 

Villbringebær. Her på Koppang har vi mye Villbringebær ute i skogen rundt huset. Så det blir til at jeg plukker litt av de hver høst. Villbringebær er mye mindre og ikke like fine som hagebringebær, så det blir mer rusk å kaste når jeg renser de. Jeg har jo hagebringebær hjemme, og hvordan det går med de har jeg ingen anelse om. For der har jeg ikke vært på 5 uker. Men,  i dag skal jeg hjem og jeg gleder meg veldig. Har faktisk sommerfugler i magen. Det er rart med det. 5 uker går fort, men det er også lang tid å være borte hjemme fra. Det blir nok veldig mye å ta igjen når jeg kommer hjem. Bare masse ugress i hagen, tenker jeg. 

Visste du at dagen i dag i 1106: Den mektige keiser Henrik 4. i Det tysk-romerske riket måtte reise til Canossa i Italia og gjøre bot for pave Gregor 7. Derav uttrykket canossagang. 

1886: Skien ble herjet av brann,  241 hus ble ødelagt. 

1947: Thor Heyerdahls Kon-tiki-ekspedisjon strandet på Raroiarevet etter å ha vært i sjøen i 101 døgn og tilbakelagt 8000 km.

1966: Sovjetunionen åpnet grensen til Boris Gleb.

1983: Historiens første verdensmesterskap i friidrett ble arrangert i Helsinki. Grete Waitz vant kvinnens maratonløp.

1990: Den afrikanske nasjonalkongress, ANC, innstilte med øyeblikkelig virkning sin 29 år lange væpnede kamp mot det hvite mindretallsregimet i Sør-Afrika. 

Dagen er tilminne om den hellige Donatus av Besancon., som var Munk i klosteret Luxeuil øst i Frankrike. Han var en glødende forkjemper for munkevesenet og grunnla klosteret St. Paul i Besancon. I 624 ble han valgt til biskop av Besancon. Han døde i 660.

Dagens visdomsord: Egoisme består ikke i å leve som man selv ønsker å leve. Det er å be andre leve som man selv ønsker å leve.

( Oscar Wilde) 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *