4. Oktober. 

Nå er det høstferie for oss og vi har forflyttet oss til Alvdal. Her i huset har det stått tomt en stund og det har blitt betraktelig kaldere ute fra sist vi var her, så nå var det godt å komme hitt og få på litt varme. Heldigvis tar det ikke lang tid å få varme i veggene. For vi har masse ved. For de som har fulgt med meg en stund, har sett her, hvor mye ved vi har sanket. Og gode ovner har vi også i huset, så det ble fort varmt. En ” smule” for varmt kan man si. For jeg fyra kanskje litt hardt. Denne ovnen som står på dette rommet jeg skal sove på i natt, er gammel og fin. Se hvor fin den er på bildene nedover her.


Visste du at dagen i dag i 1669: Den nederlanske maler Rembrandt døde. Han er karakterisert som etav verdenskunstens største genier. 

1883: Orientekspressrn, den første interkontinentale jernbanen, ble åpner mellom Paris og Istanbul.

1887:  Forfatteren og litteraturforskeren Francis Bull  ble født i Oslo. 

1894: Den svenske forfatter Frans G. Bengtsson ble født. 

1900: Den britiske sensuren forbød oppførelsen av Henrik Ibsens ” Gjengangere” i London.

1941: Offentlige dansetilstelninger ble forbudt i Norge. 

1955: Flesland flyplass ved Bergen ble innviet.

Dagen er tilminne om den hellige Frans av Assisi. I ung alder ble Frans gjort arveløs av faren fordi han ga bort alt han eide til fattige. Deretter levde Frans av almisser og ble en av middelalderens store og mest kjente forkynnere. Frans døde i 1226, og hans tilhengere kalte seg mindrebrødrene.  I Norge ble fransiskanermunkene hetende gråbrødrene på grunn av sine grå kutter.

Dagens visdomsord : Døm aldri din neste før du har vært i samme stilling som ham.

( Victor Hugo)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *