Tre gode formkaker av samme deig.

Grunndeig:

7 egg

7 dl sukker

7 ts bakepulver

175 g smør/Eller margarin

3 1/2 dl melk

9 1/2 dl hvetemel

Smakstilsetninger:

Kake1:

1 ts kanel

1 ts nellik

Kake 2:

1 ss vaniljesukker

3 ss kakao

1 ss sterk kaffe

Kake 3:

2 ss karve eller anis eller revet skall av 1 sitron.

Sett ovnen på 175 grader. Smør og strø 3 former på ca. 1 1/2 liter.

Det går akuratt i ovnen på en gang.

Visp egg og sukker luftig. Bland mel og bakepulver og rør dette i eggeblandingen. Smelt smøret, bland det med melken og slå det i røren. Bland akt til en gjevn røre. Del deigen i tre.

Velg så de smakstilsetningene som du liker, og rør det i de respektive deigen. Hell så deigen i formene og stek kakene ved 175 grader ca. 45 – 55 minutter.

Prøv med en kaldnål om kakene er ferdige.

Dette er fine kaker å fryse ned og som tiner raskt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *