Vannbakkels.

14 – 16 stk.

125 g smør

2 1/2 dl vann

125 g hvetemel

4 egg

Fyll og Pynt:

Stivpisket kremfløte og melis.

Kok opp smør og vann i en kjele.

Tilsett alt melet på en gang og rør til deigen slipper kjelen. Ta røren over i en bolle og avkjøl den litt før eggene røres i ett og ett.

Rør godt, bruk gjerne mikseren. Røren skal være jevn og så myk at en skje røre akkurat holder fasongen uten å flyte utover. Sett røren med skje utover på et bakepapir kledd stekeplate.

Stek kakene midt i ovnen ved 225°,-

NB! Åpne ikke ovnsdøren de første 20 min. I så fall kan kakene falle sammen. Kakene skal være gylne, stive og lette. Avkjøl på rist.

Del vannbakkels i 2 og fyll dem med krem, gjerne tilsatt friske bær. Vaniljekrem kan også være et alternativ. Sett bunnen og toppen sammen og server kakene med et melisdryss på toppen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *