Farsdagsdessert.

I helga var det farsdag og alle barna/ barnebarn kom hjem. Da måtte jeg finne på noe morsomt. Så da ble det en artig dessert som jeg fant oppskriften til her på nett. Jeg tenkte som Pippi, dette har jeg aldri gjort før, så det får jeg sikkert til.

Sjokoladepotter fylt med bringebærfromage og jord.

Oppskrift til 4 stk.

Jeg brukte pappkopper, kuttet et lite hakk øverst i koppen,  for at det skal bli lettere og rive koppen etter sjokoladen er stivnet.

Smelt sjokolade  ( mørk kokesjokolade) over vannbad. Ha smelta sjokolade i koppene, rull rundt på koppen slik at sjokoladen dekker alle sidene. Hell ut sjokoladen som er til overs i neste kopp. Settes kaldt,  minimum 30 min.

Fyller så koppene med bringebærmos.

Bringebærmos:

Pisk 2 dl med kremfløte. Kok opp en pakke med Bringebærgele, men bruk kun 2,5 dl vann. Avkjøl gelé en.fortere kald med frosne bær i gelé en. Blandes med kremen. Sett til avkjøling. Stivner ganske fort. Kan stå over natta om ønskelig. 

Så må du lage jord:

60 gram sukker 

60 gram mandler

35 gram mel

25 gram kakao pulver 

30 gram smør

Smelt smøret.  Hakk opp mandler ganske fint, noen biter må det være for å se kulere ut. Bland alt det tørre, ha så i smøret og bland godt sammen. Du får da en litt jordkonsistens. Ha blandingen på et stekebrett og bak i ovnen i ca. 15 min. På 150 grader. Avkjøl.

Montering:

Ha bringebær gelé (fromasj) i pottene nesten helt opp. Oppå der putter du jord, slik at det dekker hele toppen, stikk hull i midten med en strikkepinne, i hullet putter du ned en stilk med sitronmelisse. Den skal liksom spire opp av potten. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.