Hjemmeheklet lue.

Her får du oppskriften på hjemmeheklet lue til barn. 

Du kan bruke et tykt garn som heklenål: 9 mm går til.  Jeg hadde noe garn liggende som jeg har importert selv og brukte 2 forskjellige garn i sammen. 

Det går da ca. 100 g garn og hvis oppskriften skal stemme så er fastheten: 8 hst=10 cm.


Størrelser: 2-(4)-6-(8) år.

Legg løst opp 32-(34)-36-(38) lm. Ta sammen til en ring med kjm i 1. lm og hekle rundt i spiral, slik: 1. Omg hekles 2 lm, 1 hst i hver lm ut omg. Fortsett direkte til neste omgang og hekle hst med nedstikk mellom hver hst til arbeidet måler 16-(17)-18-(19) cm. Videre hekles fm, også sisse med nedstikk mellom m som før. Hekle 1 omg. Neste omg. Felles gjevnt ved å hekle kun mellom hver 2. m. Hekle 1 omgang.  Gjenta fellingen. Kutt tråden, sy den gjennom m i siste omg. og trekk sm. Lag en pompong med diameter ca. 7 cm og sy pp i toppen.

Heklenåler med lys.


Til jul fikk jeg i gave et sett med nye heklenåler.  Det var nåler fra 2,5 mm – 6,5 mm. Med forskjellige farger på skaftet. God stor og holde i, god å hekle med.

Det morsomme og nye var også at jeg kan hekle med lys på de.

Jeg har tatt i bruk den tykkeste, hekler med 2 tråder og har heklet 2 luer og har begynt på en genser. 

Lue med refleksgarn.

I helgen har jeg strikki en barnelue med refleksgarn.

Garnet er litt tykt og det står egentlig at man skal bruke pinner nr. 8, men jeg har brukt pinner nr. 5. Jeg har brukt 5 strømpepinner og la opp 20 masker på 4 pinner. Da ble det 80 masker. Og så har jeg strikki 1 rett og 1 vrang som kant nederst.

Etter vrangbord, en runde rett hvor jeg økte 12 masker gjevnt rundt. Før jeg startet på flettemønster.

Det var morsomt og raskt og strikke en lue, så da jeg hadde mere garn igjen har jeg begynt på en lue til. Morsomt at det er refleks i garnet.

Stille før stormen.

Det begynner å nærme seg 17. Mai og ute er det 0 grader, surt og kaldt. Ikke noe trivelig å være ute i det hele tatt.

Epletrærne mine ser ikke ut til å bry seg om det.  Små blader begynner å sprette på trærne.

En får prøve å se det som er fint og bra, selv om det er deprimerenes kjedelig med dette kalde været, nå når jeg ønsker å drive ute.

Det lovende er at det er spådd litt finere og varmere.

Tulipanene, inn under hekken er på vei fram og det er ikke lenge før de skal blomstre.

Det er faktisk blomsterknupper her altså.

Nå må varmen og finværet snart komme eller så må lille mann gå i hjemmelagede kortbukser i hele sommer stakkar. For nå har jeg laget 2 til, så nå ligger det 4 kortbukser klare til bruk. Og skal jeg være ærlig, tror jeg ikke de syntes det er så stas med bestemor sine hjemmelagede klær.

God helg.

Her er det stille og rolig om dagen, venter på at snøen skal gå, så jeg kan begynne å grave litt i jorda. 

Det er seint ute i år, men litt har det begynt å blomstre i husveggen

Når jeg ikke kan begynne ute, har jeg måttet finne på noe inne. Da har det blitt til at jeg har sydd noen shortser til minste mann, mens vi venter på at varmen skal komme ute. 

Da ligger lekeshortsene og venter på varmen.

Ha en riktig god 1. Mai helg til alle.

Tubesokker.

Fikk plutselig sansen for tubesokker. Da jeg mange ganger synes det er vanskelig å strikke riktig størrelse til barnebarna som vokser hele tiden og forandrer seg.

Fine enkle sokker å strikke og her kommer oppskriften, hvis flere har lyst å prøve å strikke slike.

Størrelse: Barn (Dame) Herre

Legg opp på strømpepinner  nr. 3 

40 ( 52) 60 m , og fordel maskene jevnt på pinnene. Strikk 2 rette og 2 vrange etter 5 omganger forskyver du mønsteret 1 maske til venstre. Fortsett slik til arbeidet måler 30 ( 35) 40 cm, eller har ønsket lengde. Da felles til tåen slik: * Str. ( 2 rett, 2rett sammen) ut omgangen, strikk 2 omg uten felling.* gjennta fra * – * til dey gjennstår 8 m. Klipp av garnet og trekk det gjennom de resterende m. Stram til og fest trådene. Str. 1 strømpe til .

Mine strikkeprosjekter på ettervinteren del 1.

På vinteren har jeg ikke noe hagearbeid og da klør det i fingrene, da blir det en del strikking på meg.

Jeg har strikket en rød genser til meg selv og vrangborden ble litt annerledes denne gangen. Det ble flettemønster på vrangborden.

Da jeg var ferdig med denne genseren, gikk jeg på å strikket noen barnegensere. Og den barnegenseren i flerfarget garn kan jeg ikke klare å laste opp da noe har skjedd her med min tlf. eller blogg etter en ny programversjon som jeg lastet opp på tlf., har skikkelig problemer nå.

Restegarngenser.

Denne genseren er laget etter fri fantasi. Jeg hadde noen garnnøster liggende i forskjellige tykkelser og farger, men alle hadde ull i seg. Og i noen farger hadde jeg bare et nøste. Så jeg måtte strikke ut i fra det jeg hadde. 

Så farger og mønsterkombinasjonen ble til etter som jeg strikket.

Når det er vinter og ikke noe hagearbeidet, blir det håndarbeidet på meg. Og nå er det denne genseren som er ferdigstrikket. Jeg har allerede begynt på neste genser, som jeg kan vise dere siden, når jeg har kommet litt lenger. Foreløpig er det bare vrangborden jeg strikker på. Syntes denne vrangborden var litt morsom, da jeg strikker 2 vrange og 3 rett med et flettemønster. Da tar jeg den første rette masken av, strikker de to andre rett og så tar jeg den første rettmasken over de to andre og strikker den rett. Dette tar litt lengre tid å strikke, men det blir fint og litt anderledes vrangbord.

Hjemmelaget sikksakkskjørt.

Da jeg hadde bursdag fikk jeg garn og mønster til dette blå skjørtet her av Svigerdatter og sønn. Det var en flott gave til meg som er glad i å strikke. Og jeg syntes skjørtet ble fint. Jeg har allerede brukt det og fant da ut at jeg måtte ha en strikk i øverst, for at skjørtet ikke skulle dette av meg, så slik ble det. Med en strømpebukse eller taits under ble det et fint moderne vinterskjørt. Helt supert for meg.

Garnet jeg fikk var et klompelompe garn i merinoull og det var veldig mykt og godt. Det var artig og lett å strikke Sikksakkmønsteret. Det var 4 rett og 2 vrang hele vegen, bare en forskyvning for hver runde. I sidene ble det strikket rett på den ene runden og vrang på neste. Og i sidene ble det økt masker. Det ble dekorativt og fint med de rille sidene.

Jeg syntes det var så morsomt å strikke at da jeg var i gang, strikket jeg et skjørt til min datter også. Hun er ikke like flink til å strikke selv, slik min svigerdatter er. Da fant jeg et annet garn som jeg hadde hjemme. 

Det er et bambus garn med flere farger.