Da er denne nydelige Pinsen over.

Mai mnd. med fullt av helligdager og fridager. Nå har vi hatt en aldeles meg flott Pinsehelg med bare finvær. Etter en hard vinter kommer en fin sommer er et gammelt ordtak. Ser nesten ut som det skal slå til nå.

Terrassen har blitt flittig brukt.

Vi startet her tidlig i våres med å sette opp et 30 kvm stort tak her ute. Og så har vi måtte vente på en bestilling vi gjorde på glass. Og nå rett før pinsen kom de.

Så da har vi selvfølgelig hatt en liten jobb her med å montere disse glassa.

Vi har kjøpt noen sideglass, så her skal det ikke bli gjennomtrekk.

Disse gutta mine er ganske godt vant med å gjøre forskjellige ting. Men, det var ikke så enkelt å få på plass alle disse glassene. Det er ikke for hvermansen og gjøre dette selv. Det er helt sikkert.

Her er de også i ferd med å montere skyvedører på front. Det er 3 dører på en gang, så har vi en lang side så det ble 3 dører til. Altså 6 glassdører tilsammen. Så nå kan vi sitte tørt og varmt selv på en kald og våt sommerdag. Men skyve opp om vi vil ha luft og kontakt med ute.

Dette blir fint, dette er noe jeg har ønsket meg i 30 år. Endelig får jeg utestue. Hipp, hipp hurra. For det er ikke å skrive under en stol at så fiiint vær som vi har nå, er det ikke så ofte i dette landet.

Jeg har jo sådd inne på våren og venter på å få satt opp et drivhus ute her. Jeg har i alle år hatt drivhus, og det ligger lissom i fingra at når februar kommer må jeg så litt. Gammel vane. I dag satt jeg plantene ut på terrassen til lufting, men må vell ta de inn til natta.

I høst satt jeg en del løk og nå begynner det å dukke opp noen tulipaner her. Lurte veldig om det hadde overlevd under all snøen, men veldig koselig og se de røde blomstene lyse opp nå.

Ellers har jeg klipt ned gressløken min, den kom fort og ville allerede begynne å blomstre, selv om jeg har brukt en del av den. Så da tenker jeg at det var på tide å få litt i fryseren til vinteren av den, og så vokser den fort opp igjen like flott som før. Er det ikke fint, da har jeg frisk gressløk hele sommeren, og vinteren med.

Solsikkefrø.

Til jul fikk jeg denne søte posen i presang av et av mine nydelige barnebarn .

Inni lå det et søtt brev med noen fine bilder av jenta, og hvor det stod at hun har tatt solsikkefrø fra denne planten, det var bilde av og tørket de.

Og så skulle jeg få noen som jeg skulle så ute til våren. For hun vet hvor glad bestemor er i å stelle med planter ute.

Så i dag har jeg sådd disse spesielle solsikkefrøene på terrassen min oppe i et par av kassene. Så nå skal det da bli spennende å se om de vil spire og om jeg får store fine solsikker ut på høsten.

Ellers har jeg litt morsomt av denne planten som jeg følger nøye med. Det er en spire på en bit ingefær. Jeg har fått denne også, av noen nabogutter som også liker å dyrke selv. Jeg har aldri før prøvd meg på akuratt ingefær, så det var jo litt gøy.

Pluss 29,3 grader.

Er det ikke rart. Det er ikke mange dagene siden snøen lå på bakken og det føltes som en sein vår.

Og så ble det bråvarmt. I dag har det vært sommer. Jeg føler litt at vi har hoppet over våren.

Så jeg fikk det travelt med å kjøpe noen sommerblomster. Så frø i kassene mine på terrassen etc.

Sol og lyst til kl. 21.30. Det er jo helt umulig å ta kvelden. Jeg rører med alt mulig ute på terrassen. Tar inn tørre klær og henger opp nye. Spiser der, og lytter til skogslyder. Bekkebrus og fuglesang, litt usikker på om det er duer eller gjøken jeg hører i det fjerne.

Jeg har vært å klipt på pila mi, og har stikki kvistene i jorda for å se om jeg kan få flere. Håper de lager røtter.

Rabarbraen som jeg tok en liten bit med meg på flyttelasset kommer seg fint. Ser at det er noe som ikke har overlevd vinteren i kassene på terrassen.

Hønene får lufte seg ute og sønnen driver å bygger hus til dem.

Seinere i sommer har vi også tenkt å få bygd en garage til her. Vi begynte med grunnen i høst men så kom vinteren og det ble stopp.

Men, nå er det sommer og alt blir så mye lettere, vi kommer til å ha mer en nok å holde på med i sommer. Sommeren er bare så alt for kort. Håper vi klarer å nå målene våre.

Hvitveis.

Så var vi hjemme igjen etter at vi har vært flomfaste oppe i Koppang. Ikke at det gjorde så mye, for vi hadde jo ikke tenkt oss nedover før i dag uansett.

Som jeg har fortalt tidligere, bor vi nå midt inne i skogen. Nå har all snøen gått og her er det så fint nå, med hvitveis over alt. Så jeg måtte på nytt ta noen bilder av den fine hvitveisen. Det er pluss 21 grader ute, så varmen kom fort. Bladene på trærne spretter, fuglene kvitrer og hvitveisen står på sitt fineste. NÅ ER DET VÅR.

Jeg kunne ikke dy meg, måtte bare plukke noen og sette i en vase. Selv om jeg veit at de nok står lengre der ute på marken.

Da er helgen over og en ny uke står for døren. Ha en fin uke.

Mai måned og våren.

Da har vi bikket over til Mai mnd. Og det begynner å bli litt vår hos oss også.

Selv om det fremdeles er litt snø inntil skogkanten.

Så har hvitveisen kommet og det er jo et fint vårtegn.

Det er jo fremdeles veldig vått i bakken, så vårånna vår venter vi litt med.

Bekken som renner over tomta vår, er det full fart på om dagen.

Og det renner nok litt der det ikke renner litt seinere på sommeren også.

Kyllingene som snart er høner og haner har fått kommet litt ut i dag for å lufte seg og venne seg til å være ute etter hvert.

De har nå vokst og blitt mye større. Og antagelig er det noen haner for mye her som må bort etterhvert.

Ellers har jeg fått tomat stiklingene mine og chili stiklingene ut i hver sin potte. Så nå venter jeg bare på å få opp et drivhus, så jeg kan få det ut av huset.

Glad i terrassen jeg.

Da snøen ligger ute på marka enda, nyter vi sola på terrassen .

Damene har blitt med oss, og nå får de stå her på terrassen.

Deilig med en så stor terrasse som det er lett å gå ut på. Her skal jeg kose meg masse i sommer. Og nå får jeg jo også tak til å sitte under på regnværs dager.

Tenk det er ikke mange dagene siden vi spadde snø av disse kassene på terrassen. Nå stikker gressløken opp alt. Det er håp om sommer i år også.

Nytt Terrassetak.

Selv om sola skinner og det har vært nydelig helgevær, har vi mye snø igjen. Men, alikevell kjenner vi på vårfølelsen.

Så i helga ble det satt opp reisverk til tak over litt av terrassen vår.

Så nå gleder jeg meg til å få dette.

Kjekt med ungdom som er spreke til å balansere og klatre. Og at på til er arbeidsvillig.

Det var kjempefint vær og god temperatur på lørdag, da dette taket kom opp. Og vi koste oss alle her ute.

Her har det kommet plater på. Jeg får et tak på ca. 30 m2. Så det blir fin plass å sitte under tak, selv om det skulle komme en skur på sommeren.

Det blir nok litt mørkere inne i stua med dette taket, men samtidig er det litt solbeskyttelse inn. Og det første jeg gjorde var og henge opp klesvasken under taket. Deilig med frisk luft i klærne.

Så må det på noe vannbeskyttende på platene.

Og tilslutt må vi ha på shingelplater. Dette blir et solid tak som skal holde snøtyngde og vann ute. Jeg er veldig fornøyd så langt.

Vårplaner.

Selv om snøen ligger tykk og god hos oss enda, får vi litt vårfølelse med den fine sola som er om dagen.

Minsten bruker fremdeles akebrett og snømåker. Han aker fra terrassen og nedoverbakken, der vi har måkt ut snøen fra terrassen, så det har blitt fin bakke. Og snømåkeren bruker han til å gjøre som oss, skyver snø av terrassen, så vi skal få litt vår der.

Akkurat her hvor terrassedøra og minstens leker ligger skal vi nå bygge et tak, har vi tenkt. Nå har vi klart å få denne flekken på terrassen snøfri, deilig.

Så jobber vi med resten. Vi må hjelpe våren litt fram. I det ene hjørnet på terrassen hadde vi et tre med lys til jul, og nå har vi snart måkt oss fram til det og kan få fjernet jula.

Alle blomsterkassene vi satt opp i høst er også måkt litt av, men det ligger fult av is oppe i de. Lurer på hvor mye av det jeg plantet oppi kassene som har overlevd vinteren. Det må jeg nok vente en stund til med, for å se.

I dag blir jobben å få bort resten av denne snøen og kanskje sole meg litt. Holde feriefargen vi fikk på Lanzarote vedlike.

I går var vi på byggevarebutikk å kjøpte oss litt materialer.

Så i helgen blir det snekring hos oss. Håper vi får det til slik vi ønsker. Ser at det er noen utfordringer som jeg håper gutta mine kan løse.

Bl.a. kjøkkenvifte uttaket på veggen, et utelys som blir stående feil etc. Her har materialene kommet på plass på terrassen. Så nå ligger alt tilrette for å begynne.

Påskevær.

Da har vi landet hjemme igjen etter en fin, lang ferie. Og her var det like mye snø som når vi dro. Men, forskjellen er været, vi hadde grått vær med snødryss helt siden jul. Og lengtet etter å se sola. NÅ ER DET SOL. Det er deilig, vi trenger sollyset.

Vi fortsetter med å hjelpe våren frem på terrassen. Måker den fri for snø.

Har også morro av å pynte litt i Påsken med gule fjær i kvistene som ble satt opp før i vinter i forbindelse med islyktene jeg laget.

Det er stjerneklart om kvelden med en måne som snart er full.

Påskekyllingene.

De små levende Påskekyllingene vi hadde i huset før vi reiste på ferie, har blitt mye større nå.

Dessuten har de nå blitt dobbelt så mange.

Så nå er det 3 nye små kyllinger her i sammen med de 3 litt større. Og det koseligste er å se hvor omsorg de litt større har for de små. De ligger og varmer de.