God helg.

Ja, da har det blitt fredag igjen. En uke er ingen ting blitt. Ukene flyr så fort av sted. Og vi lever i vår boble, med det vi har å gjøre. 

Denne uken har vi leid en minigraver og da gjelder det å utnytte den så lenge vi har den.

Her har det blitt gravd opp til garasje. Vi skal bygge en ny garasje og har tenkt å gjøre alt selv.

Så når det var ferdig gravd, fikk vi tilkjørt pokk (stein) og singel som vi måtte få delt utover i grave hullet.

Først la vi pukk, så singel oppå.

Et lastebil lass med singel. 

Så skulle det bygges forskaling. 

Så langt har vi kommet nå, jeg reiner med at lørdagen går med til å fortsette. For vi har også vært avgårde å fått tak i gips og armeringsjern. 

Jeg håper på at dette blir bra og at vi får et solid gulv til garasje.

God Søndag.

I helgen har vi tatt det med ro hjemme.

På fugleplassen har det kommet opp to hjemmesnekrede fuglekasser. En er malt rød og en har fått blå maling. De har blitt hengt opp høyt, for at det kanskje kan komme unger ser til våren. Har sett at noen småfugler har vært inni og testet.

Her høyt oppe i grantreet henger den røde.


Den blå har vi hengt i en stor bjørk, og var verre å se mot den blå himmelen som var i dag. Det er fin sol, men kald vind.

Bestefar og barnebarn ute å mater fuglene. Jeg har ikke fått tatt noen fuglebilder enda, men det kommer. Ekorn har vi også sett. Maten forsvinner veldig fort, så det er mange om maten her.

Bilder av den første snøen i høst.


Vi har jo flyttet i sommer og høst, så dette blir vår første vinter her på denne nye plassen. Vi har flyttet langt til skogs og syntes dette er veldig gøy. Da minsten skulle i barnehagen i dag, så var det bare å snu og komme hjem igjen.  Trær over vegen, så sønn min måtte ut med saga og rydde veg først. Hentet traktoren og måkte snø, så ble det barnehage alikevell. For i dag er det morro i barnehagen med nysnø. Kanskje 2 – 3 våte skift med hjem, som det er om og gjøre å få vasket og tørket så fort som mulig. For mer enn  en 6 – 8 utenpådresser har vi ikke. 

Dyrespor i snøen.


Bekken sildret livlig imellom trærne.


Huset vårt i vinterlandskap.Så måtte jeg til å måke meg veg til fuglemateplassen.


Fuglene blir ikke glemt inne i skogen her.

Kjenner nå at det går over til regn, så spørs hvor lenge idyllen varer. Men, det er morro så lenge det varer i allefall.

På skogstur.

Ikke all sopp er spiselig eller skal plukkes. Men fine bilder kan det bli.

Det er mye sopp i skogen i år, men jeg har en viss angst for å plukke sopp. Men, har forsøkt alikevell å gå på sopptur, med kurv og soppkniv.  Lastet tilogmed ned noen apper på mobilen for å se om jeg ville bli tryggere da til å plukke. Men, nei – følte ikke at jeg kunne stole på appen. Det er nå kun en sopp som er helt trygg for meg, denne gule her. Kantarellen.

Har jo ikke lyst til å bli forgiftet. Synd at det skal være slik, all sopp burde vært spiselig og trygg, da hadde det ikke vært noe problem. Og vi hadde fått mye fin mat fra naturen. Det er heller ikke så lett å finne kantarell, så det har ikke blitt mye sopp plukking på meg i år. Jeg syntes det er tryggest å kjøpe soppen i butikken. For sopp er godt i mat.

Når en går i skogen kan gamle trestubber og røtter bli til troll og andre vesner. Vi tok bilde av en liten tass her. Syntes han var så søt.

Ellers har vi nå et lite prosjekt som nok kan gå over en stund. Vi driver å etablerer et fulemate sted. Og her ser du begynnelsen til noen fuglekasser som gubben og barnebarnet er i ferd med å lage. Kanskje blir det hus til noen små pippip babyer til våren igjen. Kommer tilbake med mer om dette prosjektet.

Siste rest før vinteren.


Nå har det vært noen kalde netter og de spår snø i fjellet, så det er helt tydelig at vinteren er i anmarsj.

Så jeg fant ut at det var på tide å ta inn det siste av epler og ellers det jeg fremdeles hadde ute, før vinteten setter til for alvor. 

I drivhuset plukket jeg inn det siste av chili og grønne tomater.

Og det siste av amerikanske blåbær som ble dessert i dag.

Så var det bare å tømme og vaske krukkene og lagre de til våren igjen. Så blir det vel ny runde som vanlig. For når man først er blitt bitt av denne basillen, er det ikke så lett å stoppe igjen.

Og her blomstrer det til snøen kommer. 

Liker så godt disse Astersene, for når alt annet er ferdigblomstret ute, så står disse å skinner på sitt beste. Fine er de å ta inn i vaser også, god holdbarhet. 

Vi har en bekk på tomta vår.

Vi driver å etablerer oss ute i skogen, vi har kjøpt oss hus med stor tomt midt i norges flotte natur. Denne bekken er på tomta vår og går rett utenfor huset, naturen er fin.

Hvis du er glad i naturen ser du kanskje hvor flott dette er og skjønner hvor heldige vi er som kan bo så flott. Og vi må være takknemlige for at vi fremdeles har igjen litt vill natur i norge.

Her ligger en stein i bekken så vi kan komme over til den andre siden av tomta vår. Kanskje lager vi en fin bru over en gang for morro skyld.

Her ser dere bekken til venstre i bilde som går rett forbi huset.

Etablering av foringsplass til småfuglene.


Et lite stykket fra huset står det en klynge med granteær. Vi har slått ned gresset med en ryddesag forann, for at det skal bli lettere å gå der. For her har jeg tenkt å få til en foringsplass for fuglene. Vi er helt på planleggingsfasen enda, men i dag hadde jeg noen tørre brødskalker og fikk lyst til å gi det bort til fuglene i steden for å kaste de i matavfallet.

Da vi fremdeles ikke har fått ordnet noe fuglebrett eller fuglehus, fant jeg en krukke jeg har hatt blomster oppi ute. ” Man tager det man haver “. 

Det ble en begynnelse, så blir det nok noe mer etter hvert. Kanskje jeg etterhvert får noen fine bilder av fugler i treet, om jeg er heldig.

Overgang, fra gamelt hjem til nytt.

Status

Det står et tre som er mye høyere enn alle andre og tar litt av utsikten i vårt nye hjem. Så i dag falt det og blir til ved. Her starter vi helt på nytt i skogen, blanke ark som vil bli til noe mer underveis.

Vi har fremdeles ikke solgt i vårt gamle hjem og vi farter i mellom. Her er svartsurbær  buskene som jeg plantet for noen år siden og i år har det vært mye bær på de. Så jeg har plukket med meg mye for siste gang tror jeg. Fine høstfarger har de også.

På den nye plassen har jeg ikke noe drivhus enda. Men, på mitt gamle hjemsted står chilien fint i drivhuset nå.

Det er en  litt rar situasjon å være i, to hjem foreløpig. Et vi prøver å etablere oss i og et vi prøver å reise fra.