Et eple om dagen….

Er slett ikke dumt! Her er noen av eplets mange gode egenskaper:

Friske epler hjelper kroppen å kvitte seg med giftstoffer, og motvirker gikt og revmatime.

Revne epler blandet med Yoghurt kan hjelpe mot diarè.

Et eple etter middag forhindrer halsbrann og bedrer forbrenningen.

Øker du til to epler om dagen,kan det være nok til å senke kolesterolet.

Så å si alle epler er spise epler, et eple mellom måltidene kvikker opp – det inneholder energigivende fruktsukker, vitaminer og mineraler. Spiser du eplet med skallet på, får også tarmene litt mer å arbeide med!

Eplegrøt
(4 pers.)
5 epler
4 dl vann
1/2 dl sukker
2 ss potetmel
utrørt i vann

Fløtemelk som tilbehør.

Slik gjør vi:
Skrell eplene. fjern kjernehusene og skjær dem i biter.
Kok frukten myk i sukker og vann.
Rør ut potetmel i litt kaldt vann.
Ta kjelen fra platen. Hell i blandingen i en tynn stråle mens du hele tiden rører.
Gi deretter eplegrøten et raskt oppkok. Ha grøten over i en bolle og dryss sukker over. La den avkjøle før servering. Nytes med fløtemelk. image

Eplekake.

Dette er den eplekaka jeg syntes er den aller beste.
Ingredienser:
150 g sukker
150 g smør
2 egg
150 g hvetemel
1 ts. bakepulver
4 store epler
100 g rosiner, 3 ss rom
50 g mandler, perlesukker

Tilberedningstid:
Ca.1 1/2 time, iberegnet 1 time i ovnen.
Ovnstemperatur: 175 grader

Slik gjør vi:
Rør smør og sukker hvitt.
tilsett eggene, ett av gangen. Bland bakepulver og mel, vend det inn i røren.
Skrell eplene, fjern kjernehus, skjær eplene i båter.
Mandlene skåldes og grovhakkes. Legg halvparten av deigen i en godt smurt form, fordel epler og rosiner som er trukket i rom-
over deigen. Spre resten av deigen over eplene. Dryss mandler og perlesukker over.
Stekes på nederste rille i ovnen i ca. 1 time.