Blodpølse med epler og kanelsukker.

Middagen vår i dag var kjempe god.
Og det er veldig skjeldent vi har blodpølse til middag.

image

Jeg er litt rar slik, tanken på hva det er, gjør at det er skjeldent at jeg får meg til å lage det.

image

Men det er jo godt, bare man kan se bort i fra ( la være å tenke på) hva det er laget av.
Jeg hadde fett i steikepanna og stekte blodpølsa i skiver.

image

Jeg var ute på epletre og hentet meg 3 epler, delte de opp og stekte de på panna etter at jeg hadde tatt av blodpølsa.

image

Hadde på litt kanel og sukker på epleskivene. Og serverte alt fra et fat. Kokte noen av min selvdyrkete nypoteter og serverte det ved siden av.

image

En enkel og god hverdags middag.

Tyttebærsyltetøy.

image

Tyttebæra jeg plukket her om dagen var ikke så modne. Så jeg la de utover til modning noen dager. Men, i dag har jeg både kokt syltetøy og rårørt bær.

image

Jeg brukte en enkel oppskrift til kokt syltetøy:
250 g sukker og 1 dl vann pr. Kg bær. Kokte opp og hadde på varme glass.

image

Resten av syltetøyet gikk i en liten glassbolle og blir prøvesmaking på brøskiva i kveld.

image

Rårørte tyttebær hadde jeg i kenwooden og rørte fort med 200 g sukker pr.kg bær til det skummet.

image

Og hadde det over i plastbegre som jeg fryser ned.

image

image

Men håper at jeg skal ut en tur til å plukke flere tyttebær. Så jeg har til hele vinteren.

Høst.

Sola skinner og vi har i år hatt en fin sommer og nå også høst. Ja, for vi kan vel begyne å kalle det høst nå. Når skolen har begynt igjen, og vi er helt i slutten av August.

image

Jeg har igjen hvert på en liten fotosafari i hagen min.

image

Det er fremdeles mange fine blomster der.

image

Her er det en solsikke som skal til å begyne å blomstre.

image

image

image

Det er veldig lite epler i år. Tror det skyldes den kalde våren.

image

Men her er det et glasseple som ser ganske modent ut.

image

Det andre treet har jeg to forskjellige eplesorter på og er mer vinterepler, så de er nok mindre modne enda.

image

image

image

image

image

image

Langs husveggen har jeg satt ned noen tomatplanter som jeg sådde i våres.

image

Og nå har det kommet noen røde tomater der.

image

To enkle dobbeltgjengere.

I våres (mai) var vi på moelven kulturhus og så Ove Røsbak og Hans Christian Medlien. Jeg skrev om det på bloggen her.

image

I dag ser jeg i programoversikten for høsten, Nes Kulturhus. At disse to karene skal ha en forestilling, torsdag 26.09, kl. 19.00 . Og vil anbefalle på det varmeste og ta en tur. Ut av sofaen, løp og kjøp.
Vil du se litt mer hva det er, kan du søke her på bloggen på U8, del 4.
Der ligger det også et lite filmklipp fra forestillingen.

image

Sensommer på hytta.

Denne helgen har vi hatt et nydelig vær. Sol og fin temperatur hver dag.
Så vi har vært ute hele tiden.

image

Kers Pink blomst.

image

Vi har satt noe Kers Pink poteter og noe mandel poteter. Og så satt jeg en får med tidligpoteter som jeg har tatt opp denne helgen. Det ble noen store, fine poteter som vi skal ta med hjem å ha til middagen fram til at vi skal opp på hytta og ta opp flere poteter. Deilig med helt ferske poteter som vi har laget selv. Kortreist mat får en si.

image

Potetriset har vokst seg langt.

image

Mandel potetene.

image

Det er utrolig gøy og dyrke poteter selv.

image

Det blir veldig mye rognebær i år.

image

Vi har noen trær som er store rett utenfor tomten vår på koppang.

image

Nå begyner rognebæra og rødme.

image

Da er denne deilige helgen over og vi vender nesa hjem igjen til hverdagen.

Tyttebær.

image

Nå er det tyttebær tid.

image

Fint å se tyttebæra rødme ute. Det minner meg om jul.

image

De fine røde bærene som vi lager et så godt syltetøy av. Tilbehør til middagen. God på brødskiva.

image

Jeg har plukket litt i dag.

image

Her er mine ferdigrensette bær, dagens fangst.

Heklet magebelte på glass.

image

Jeg drikker ofte te eller noe annet varmt som kakao eller solbærtoddy
i glass. Og det kan være varmt å holde i glasset, så nå har jeg heklet
noen dekorative og nyttige magebelter til mine glass.

image

Jeg la opp 30 luftmasker, men man må prøve seg fram på glasset hvor mange luftmasker en må ha så det passer. Det er bedre at magebelte er litt stramt enn motsatt.
Jeg heklet deretter staver i ring med dobbelt garn  så det skulle bli litt tykt. Og jeg laget 6 rader. Jeg brukte heklenål nr.6.

image

Så nå kan jeg drikke min te uten å brenne meg på fingrene.

Blomster.

I hagen min skjer det stadig vekk forandringer. Noen blomster er ferdigblomstret for i år. Og andre, er det i slutten av august de står finest.
Sånn som disse her:

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Denne rosa syntes jeg har så fine farger.

image

image

Dette var det jeg fanget i kameraet mitt i dag, da jeg var ute i hagen i sola.

Strikket babybamse.

Denne søte strikkebamsen i rosa, kan også lages i blått. Og man kan variere i størrelse og garntype.
Denne er strikket etter en “klassisk” oppskrift som mange sikkert har laget på skolen. Er så enkel at litt større barn klarer å strikke dem selv med litt hjelp.
Jeg har strikket denne bamsen med garnmix med pinne nr. 4.

image

Bamsen strikkes fra benet opp over hodet og ned til benet igjen.
Legg opp 10 m og strikk 30 p r. Strikk et ben til på samme måte.
Sett sm begge stykkene på en p og legg opp 2 nye m mellom disse stykkene. Strikk 28 p r. Legg opp 14 nye m på hver side til armer og strikk 18 p r over alle m. Fell av m til armer på hver side og fortsett 68 p rett opp til hode. Legg opp 14 nye m igjen på hver side til armer, og strikk 18 p r. Fell av m til armene og strikk 28 p r til kropp.

Fell de 2 midterste m og strikk hvert ben ferdig for seg.

Brett bamsen på midten og sy den sammen på hver side. La det stå igjen en åpning så bamsen kan stoppes med platevatt. Sy igjen åpningen og knyt en sløyfe rundt halsen.

image

Solbærsaft.

I dag har jeg saftet den siste solbæra mi.

image

Så nå har jeg tatt hagebærene for i år. Nå venter jeg bare på at tyttebæra skal bli moden i skogen, det tror jeg blir det siste jeg plukker i år. For nå blir det fullt hos meg.

image

Når jeg safter bruker jeg denne kork påsetteren, for å korke flaskene mine. Den er veldig fin, lett og bruke. Da jeg først koker korkene, så de blir myke å få ned i flasken.

image

Her ser dere flaskene med solbærsaft. Blir du tørst?
Dette er jo råsaft, så det skal blandes ut med vann.

I dag er det fredag, så nå er det snart helg. Ha en riktig god helg alle sammen.