Chicken Nuggets.

Ikke alltid like lett å lage så avansert middag nå i sommervarmen. Her kommer lettvint middag for 3 personer.

image

Jeg fant en ildfast form og la flerdigkjøpte Chicken Nuggets oppi, skrelte 3 store poteter, delte de i båter, hadde olje og krydder og sesamfrø på. Alt i samme form.

image

Hadde så en boks mais på, rød paprika og noen reddiker delt opp i skiver. ( jeg må alltid ha litt grønnsaker med.)

image

Satt det i stekeovnen på 200 grader i ca 15 min. Vips så var det mat i en fei. Vi hadde også salsa dip vedsiden av.
God Appetitt!

Ferietid.

Finværet fortsetter og det ser nå ut ifølge værmeldingen at vi skal få sol,varme og ordentlig sommer en stund.

image

Nå blomstrer iris ‘en i hagen min.

image

image

Ja, deilig tid framover nå, sommer og ferietid. Ha en riktig God Sommerferie til alle sammen. 🙂

Bonde.

I helga har vi vært skikkelig bønder.
Vi har vært på Koppang på småbruket vårt.

image

Jeg satt å kløyvde ved i hele går, det var veldig fint vær. Sol og veldig varmt.

image

Her ser du hva som ble kløyvd av meg og stablet av gubben i går. Ikke værst om jeg skal si det selv.

image

Men i dag har vi benyttet den fine dagen til å luke ugress i potetåkeren våres.

image

På bildet her kan du se i forgrunnen hvordan det så ut nå, mer ugress enn potetris. Og bakerst på bildet, hvordan det blir. Nå har potetriset kommet tilsyne.

image

Blir bra bare man bruker litt tid på det. Men,  det er en stor tålmodighets jobb. Vi vil jo ikke bruke noen giftstoffer for å kverke ugresset, her er det rene varer.

image

Det var kaldt i år,  så spiringen kom seint i gang. Det tok en hel mnd.  fra vi satt potetene til vi begynte å se potetriset i år.

image

Potetris.

image

Her kommer det opp dill, som jeg har sådd av frø.

image

Og her kommer det opp sukkererter planter.

image

Ja, som dere skjønner har vi “bondet” litt i helga i nydelig sommervær.

Farmenhuset 2015 (del.2)

Tidligere i år har jeg vist dere hvordan Farmenhuset har sett ut til nå.

image

Men,  nå er de i full gang med å restaurere og tilpasse plassen til den nye farmenserien de skal spille inn i sommer.

image

Jeg har da sneket meg ditt for å ta noen bilder, så dere skulle få se forvandlingen.

image

Går du inn her, kan du se hvordan det var tidligere.

image

Uthuset blir også pusset opp.

image

De har nå bygget opp et lite drivhus der.

image

Inni drivhuset.

image

De setter opp nye gjerder, og de har bygget opp 2 nye uthus.

image

I det ene uthuset ser det ut som de skal ha smie.

image

image

image

Utsikten er like upåklagelig. Vi var der seint på kvelden.

image

Nede ved Øvre Holsjøen har de bygd opp 2 overnattings hytter, som de som skal ut i kamp skal sove i.

image

image

Her har de antageligvis satt grønnsaker.

image

Potetene sto klare til setting.

image

Hittil men ikke lenger kommer man nå. De har sperret av området.

image

Utpå vannet driver de også og lager noe, antageligvis kampplass.

image

image

Tror de har vært plaget av mygg, da det stod myggmaskin der.

image

image

Kvelds bilder utover Øvre Holsjøen.

Urbane Totninger 2015.

image

I går var jeg på noe morsomt. Vi var på Toten,  nærmere bestemt Kapp. Ikke ofte jeg befinner meg der, veldig pent der foresten ved Mjøsa.

image

De hadde satt opp et stort telt, og der var det fullt.

image

De kjørte et show på 1 1/2 time uten pause, og 2 forestillinger på kvelden.

image

Det var høy stemning i teltet, vi klappet og lo.

image

Det var mye god humor og imitasjon av andre kjente personer, samt mye fin sang og god musikk.

image

Variert program.

image

Veldig mange flinke mennesker som underholdt oss.

image

image

image

En koselig kveld å tenke tilbake på.

Rabarbrakompott.

image

Du trenger:
3/4 kg rabarbra
3 dl vann
Ca. 2 1/2 dl sukker
1 vaniljestang
Ca. 1 ss potetmel
Litt kaldt vann

Vask rabarbraen godt,  del den i ca. 2 cm lange stykker. Kok opp vann og rabarbra, del en vaniljestang i 2 og ta ut frøene og ha i gryta i sammen med det andre. Kok vaniljestangen med også, for god smak, men husk ta den ut igjen.
Hell sukkeret i og kok alt til rabarbraen er oppløst. Tilslutt gjevner du grøten med potetmel rørt ut i litt vann.

image

Server rabarbrakompotten med fløtemelk.

Sommersalat.

Salat er tilbehør til masse forskjellig sommermat, jeg synes det er uunnværlig ved siden av grillmaten. Men, salat kan også være en selvstendig rett, en fin lunsj. Man kan også tilsette noe restekjøtt om man vil ha det til middag.

image

Her er oppskriften på en stor bolle med sommersalat.

1 ferdig beger med ruccula salat ( 75 g)
3 stengler med stilkselleri
1/2 rå løk
1/2 agurk
1 rød paprika
10 cherry tomater
1 boks med hermetiske mais
1 pose salatmix, nøtter
1 beger apetina snacks pack in Oil

image

image

Vask og del opp ingrediensene og bland alt sammen i en stor bolle. Sundt og kjempe godt.

image

Sommer på hytta.

image

Natt og dag.

image

image

I helga har vi skiftet til ny ytterdør på hytta. Dette er den gamle som skal ut.

image

Denne gamle døra er ikke isolert slik de nye dørene er, og den var ikke tett nede. Så om vinteren kom det snø og frost inn på gulvet i gangen. Så nå skal det nok bli mye lunere i gangen om vinteren.

image

Her er døra tatt ut og den nye er klar for å settes inn.

image

Men først må karmen settes riktig inn i vater.

image

Se her, nå begynner det å ordne seg, mangler bare noen lister.

image