Jameos del aqua.

Her har de laget en krabbe som symbol, forde det er krabber som holder til i innsjøen her, finnes ikke andre steder i verden.

Det var koselig der, det var en konsertsal designet av Cesar Manrique der, som drar nytte av klangen i den vulkanske hulen.

Da vi gikk videre inni der, kom vi til en kunstig laget lagune. Veldig fin forøvrig, det ble sagt at det kun var kongen som fikk bade der.

Mirador del rio.

Stedet ble laget av Cecar Manrique i 1974. Han var en arkitekt, maler og kunstner som fikk stor innflytelse og bestemte mye på øya. Bl.a at alle husene på øya skulle være hvite og flate tak og ikke mer enn 3 etg.

Vi var helt i nord enden av øya Lanzarote oppe på et fjellplatå 475 m over havet på et utsiktspunkt, hvor vi kunne se over til øya La Graziosa.

Det var ca 1 km bred vannlinje i mellom øya Lanzarote og øya La Graziosa. Så de ligger veldig nær hverandre. Og vi kunne se 2 øyer til som ikke var bebod. Alle disse øyene har oppstått fra havet etter vulkanutbrudd.

Cueva de los verdes.

De grønne grottene.

Lava grotter på Lanzarote som ble brukt av befolkningen til å gjemme seg for Pirater i gamle, gamle dager.

Vi har vært på tur igjen for å oppleve øya og var nede i turistattraksjonen, underjordiske grotter. De har lagt til rette for turister og kunne gå 1 km inne i grotta.

Det var noen steder trangt og andre steder lavt. Men vi snirklet oss nedover i grotten.

De hadde satt på spesiell musikk og satt lys på spesielle ting i grotta, så det ble stemning der og litt skummelt.

Innerst var det et stort rom som har blitt brukt til konserter.

Igjen syntes jeg bildene ikke klarer å vise det jeg så live.

Stranda på Lanzarote.

Vi bor i nærheten av en fin strand her nede på Lanzarote. Så vi har i dag tilbrakt dagen her. Minsten har en veldig stor sandkasse og boltre seg på, så tiden går fort. Selv om det er tidlig på våren her nede er sola sterk. Så vi må begrense tiden vi soler oss på, på bleike norske kropper.

Etterpå gikk vi igjen på en restaurant langs strandpromenaden og spiste. Dette er luksus og få ferdig mat hver dag, slippe å lage den og vaske opp. Dette kunne jeg like å ha hele tiden. He, he. Er i ferd med å bli bortskjemt.

Arrecife.

I ettermiddag etter at vi hadde solt oss noen timer, dro vi inn til hovedstaden Arrecife på besøk.

Castillo San Gabriel er en over 400 år gammel festning og ble brukt for å forsvare seg mot pirater. Som i dag har blitt museum.

Vi var også og gikk litt i butikker og langs strandpromenaden. Før vi dro tilbake til vår kjente og kjære strandpromenade og gikk på restauranten Pinocchio for å spise middag.

Her på Puerto del carmen er det veldig godt å være på ferie, reint og god mat over alt. Jeg har så lett for å bli matforgiftet i utlandet, men her er standaren så høy. Har ikke kjent antydning til noen andre/ uvante bakterier her, vi er så fornøyde og koser oss glugg.

Nam, nam Pinocchio entrecote med bakt potet. soppsaus og grønnsaker.

Spaghetti bolognese til minsten.

Pizza Timanfaya til Kjekken.

Marked.

I dag har vi vært på søndags marked til øyas gamle hovedstad Teguise, et ekte kanarisk marked.

Her var det stor aktivitet, et populært utfluktsmål for både turister og innbyggere på søndager.

Her solgte de smykker, vesker, håndverk og lærvarer. På torget var det også underholdning av forskjellige slag.

Etterpå koste vi oss utenfor hotellet, vi har et fint barnebasseng med mange forskjellige vannspruter. Og de som har hatt unger veit at unger elsker vann, så dette var svært populært blant en av oss.

Fuerteventura.

I dag har vi vært på heldagstur til naboøya Fuerteventura. Som er den nest største av de kanariske øyer. Den største er Tenerife. Vi kjørte båt fra havnen i Playa Blanka og langs Lanzarotes uberørte sørkyst.

Vi kjørte til nord spissen av naboøya Fuerteventura.Først var vi i den livlige byen Corralejo, hvor vi kunne gå på shopping eller sette oss på en av mange uterestauranter.

Så kjørte vi buss til sanddynene i Corralejo Dunes Natural Park. Som var en fin bølgende sanddyne som var på over 1 mil. langt. Den bestod av halvparten av fin sand og halvparten av knust skjell, som hadde kommet opp fra havets bunn igjennom veldig mange år. Det spesielle var at sanden ble ikke varm og man brente seg ikke, når man gikk på den.

Vi hadde en, lang fin dag på Fuerteventura, vi fikk også en 3 retters middag på vegen. Vi var ikke tilbake før kl. 19.30.

Ferie på Lanzarote.

Sitter i sola på terrassen i bikini og drikker kaffe og leser nyheter på iPad.

Natt til i dag minus 31, 7 grader i Folldal. Skjønner at vi har gjort noe riktig.

Var på dette hotellet for 24 år siden, trivdes så godt den gangen at vi sa ” skulle ønske det ble flystreik” så vi ikke kom oss hjem. Har ønsket meg ned hitt igjen siden. Nå ble det en realitet, og var veldig spent på om jeg syntes det var like fint nå. Kanskje stedet var slitt etter så mange år. Men skuffet har jeg ikke blitt, her er det like fint om ikke finere.

Etter noen dager med soling var det godt med en pause, for vi blir så solbrente. Så vi har tatt dagen på Rancho Texas og det var en fin opplevelse. En opplevelses Park med mye dyr og dyreshow. Jeg har tatt mye bilder derfra i dag.

En søt vaskebjørn som spiser mat.

Høner og haner gikk fritt der inne.

Pippi hest.

Krokodiller var det der.

Skilpadder.

Hvit tiger.

Vi opplevde fugleshow, (ørner, falk, hauk) show, delfinshow og sjøløveshow. Alt dette på en dag.

Palmer.

Jeg er så fasinert av Palmer.

Når man er på ferie i et varmt land hvor det lever Palmer, da er jeg virkelig på ferie.

Store og små, forskjellige Palmer.

Jeg må innrømme at jeg kan ikke se hva de forskjellige Palmene heter. Det har jeg ikke satt meg inn i. Jeg bare ser at de er forskjellige. Det fins jo om lag 200 slekter og anslagsvis 2 600 kjente arter. Og da vi ikke har disse i norge, kan jeg bare nyter de her.