Moderne Baking.

Da vi ryddet i huset til mine svigerforeldre fant jeg denne gamle oppskriftboken fra Freia. Det står ingenting  i boka, om når den ble trykket.  Så hvor gammel den er veit jeg ikke.

image

Men, da jeg liker å bake litt ble jeg selvfølgelig interessert med en gang og må jo prøve ut noen av oppskriftene. Så derfor har jeg nå laget et par slag kjeks. Som dere også får oppskriftene på av meg her.

image

De har også benyttet anledningen til å vise fram sine fabrikker i boka.  Freia-Oslo og søsterfabrikkene Marabou og Findus i Sverige.

image

Alle oppskriftene er med bakepulver og det står at alle oppskriftene er omhyggelig uteksaminert og prøvbakt av autorisert Skolekjøkkenlærerinne.
Grahamkjeksen var god, men ble veldig sprø, for jeg hadde meierismør og fløte i. Det ble kanskje litt mye godt på en gang. Det fungerer sikkert bra med melk og margarin.
Kjeks
Kjeks er som kavringer et tørt bakverk som det alltid er godt å ha i huset.  De finere sorter anvendes på samme måte som småkaker, mens de mer mettende sorter serveres med smør, ost, honning,  mos eller marmelade til kaffe og te etc ., eller til supper og da med smør og ost.
(ja, slik står det i boka)
I morgen legger jeg ut havrekjeks. Ha en fortreffelig uke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *