2. Juledag.

image

Jeg fikk denne flotte boka i gave julaften. Og den skal jeg studere nærmere når jeg får tid. Her er mange flotte strikkeoppskrifter og andre humoristiske innslag.

image

Når en feirer jul i flåklypa,  er det artig med litt innslag av Kjell Aukrust sin verden. Og det var det i denne flotte boka jeg fikk. Og så måtte vi jo gå en tur på Aukrustsenteret 1. Juledag på premieren av den nye filmen ” herfra til flåklypa “. Snakk om å være midt oppe i det.

image

Viste du at dagen i dag 2. Juledag. 
England feirer ” boxing Day”, som går ut på at man overrasker hverandre med gaver. 1931: Tancred Ibsens film ” Den store barnedåpen ” etter Oskar Braathen roman,  hadde premiere på Circus Verdensteater i Oslo.
1932: Den populære revyskuespiller og teaterleder Ernst Rolf døde.

image

1938: Filmen “Bør Børson” hadde premiere.
1954: Forfatteren Roy Jacobsen ble født i Oslo.
1989: Det amerikanske tidsskriftet “Time” kåret Sovjetunionens president og partisjef Mikhail Gorbatsjov til “1980- årenes mann.
1991: Det siste formelle vedtaket om at Sovjetunionen skulle oppløses.

image

2. Juledag er tilminne om den hellige Stefan (1-35) som ble født omkring Kristi fødsel,  sannsynligvis i Jerusalem. Han var den første kristne som ble drept for sin tro som kirkens første martyr, derfor blir han kalt promartyr eller erkemartyr. Og han regnes som forbilde for alle senere martyrer. Stefen ble anklaget for blasfemi og steinet til døde få skritt fra Damaskus -porten i Jerusalem. Det skjedde 7 måneder etter Kristi himmelfart, ca. år 34.

image

Dagens visdomsord: Den som ikke gjør noen feiltak gjør vanligvis ingenting.

image

Disse bildene viser Tron toppen badet i sollys. Bildene er tatt fra Husantunet og oppover, 1. Juledag.
Ha en fortsatt god jul.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *