3. Juledag.

image

Da vi er i Alvdal og i nærheten av Aukrustsenteret,  blir det jo litt til at jeg fokuserer på det.

image

Her er vi på vei inn i Aukrustsenteret for å gå på kino og se den nye filmen som det er premiere på.

image

Billetter hadde vi forhåndskjøpt, da det var helt fullt 1. Juledag og vi måtte vente til 2. Juledag. Det er 2 forestillinger pr dag og helt fullt hver gang. Så dette er populært i hjembygda til Kjell Aukrust.

image

Bildene her er tatt på veggen inne i Aukrustsenteret.

image

Bilde av Kongen og Kjell Aukrust.

image

Viste du at dagen i dag i 1571: Den tyske astronom Johannes Kepler ble født i Wurttemburg. Han er bl.a kjent for oppdagelsen av lovene for planetenes banebevegelser, som også er oppkalt etter ham.
1822: Kjemikeren og biologen Louis Pasteur ble født. Han ble verdensberømt for sin innsats på gjæringskjemiens og bakteriologiens områder. Han framstilte også vaksine mot miltbann og rabies.

image

1848: Drammen Arbeiderforening,  som var landets første, ble stiftet av Markus Thrane.
1902: Marlene Dietrich fikk sin store gjennombrudd med filmen ” Den blå engel”.
1941: Et norsk -britisk raid mot Måløy på Vågsøy ødela tyske anlegg og skip. Lederen for den norske avdelingen, kaptein Martin Linge,  ble drept.

image

3. Juledag er tilminne om den hellige evangelisten Johannes som ble født ved Genesaretsjøen tidlig i det første århundret. Dagen som også ble kalt Jonsmessedagen, ble på mange steder brukt til skikkelige julefester.

image

Dagens visdomsord: Fremtiden tilhører den som ikke mister sine illusjoner.
(Georges Sorel)

image

Utenfor kjøkkenvinduet vårt her i Alvdal har vi satt opp et fuglebrett og et nek. Så kan vi sitte ved kjøkkenbordet og se småfuglene. Det er veldig koselig nå i jula.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *