28. Februar.

image

På Koppang har vi tatt ned noen trær som skygget for vår utsikt. Vi laget grunnmur i fjor sommer og har tenkt å få opp huset her til sommeren. Vi skal lage et inne/ute hus med gamle vinduer og vil da gjerne ha litt utsikt ut av vinduene derfra.

image

Visste du at dagen i dag i 1533: Den humanistiske filosofen Michel de Montaigne ble født i Frankrike. 
1901: Forfatteren og journalisten Rudolf Nilsen ble født i Oslo. Hans vers var kompdikt og østkantskildringer, sterkt preget av kjærlighet til byen og menneskene, Rudolf Nilsen døde våren 1929 i Paris av tuberkulose.

image

1909: Oscar Mathisen ble verdensmester på skøyter på Frogner stadion.
1986: Statsminister Olaf Palme ble skutt og drept på Sveavegen i Stockholm kl.23.21.

image

1999: Eritrea godtok en fredsplan fra FNs sikkerhetsråd og erkjente med dette sitt nederlag i krigen mot Etiopia.

image

Dagen er tilminne om helgenen Maria. Hun var jomfru og martyr i Roma under keiser Hadrian,  og senator Tertullus ‘ trellkvinne. Maria fikk en grusom skjebne; hun ble pisket for sin tro, kastet i fengsel og lagt på pinebenken, der hun døde.

image

I år 1753 hadde februar bare 17 dager på grunn av overgangen til ny almanakk.

image

Den som sier adjø til sin vilje, sier adjø til seg selv.
(Jonas Lie)

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *