Maten er din beste medisin.

Jeg leser en bok om dagen, av en lege som heter Dr. Henry G. Bieler.
Denne boken er ikke av nyeste dato, men den var veldig interessant og høyst aktuell.

image

“Som praktiserende lege i mer enn femti år er jeg kommet fram til at sykdom kan helbredes med riktig kosthold”, skriver han.

image

Er ikke menneske blitt tatt bort fra sitt miljø?
Vi puster inn forurenset luft fra storbyene, og får kraftige fysiske og nervøse spenninger. Ørene våres propes full av irriterende støy som av og til ikke er til å holde ut, og som forstyrrer vår nattero. øynene våre må tåle å bli overanstrengte på grunn av kunstig belysning. Og vi heller i oss kjemiske væsker og spiser syntetisk mat.
(Vi får livsstilssykdommer)

image

Så hvordan skal man gå frem?  For at leveren og nyrene skal fungere normalt,  ville det være mest fornuftig ikke å utsette dem for kjemisk press. Rene omgivelser, luftfuktighet, temperatur, støy, opphisselse og fysisk arbeide spiller en stor rolle her. Men det er maten som teller mest når vi skal samarbeide med våre omgivelser.  For det er i form av mat våre omgivelser trenger inn i kroppen vår. Riktig valg og tilberedes av mat vil sikre oss nok vitaminer og viktige stoffer som skal opprettholde helsen. For å si det som det er,  tror jeg at alt dreier seg om fordøyelsens kjemi. Kostholdet er av aller størst betydning, det danner grunnlaget for en god helse.

image

Gal mat fremskaffer sykdom, riktig kosthold helbreder sykdom.

Ja, slik står det i denne boka, det står mye, mye mer også. Bl.a. Hvordan kroppen vår fungerer, det endokrine system (endokrine kjertler). Han har her konsentrert seg om binyrene, skjoldbruskkjertelen, hypofysen.
Uansett hvor små disse kjertelene måtte være, har de stor innflytelse på helse og sykdom. Dr. Lewellyn Barker har på en utmerket måte gitt følgende oppsummering av hvor viktige de er: Kroppsbygningen vår, ansiktsformen, lengden på armer og bein,  bekken fasong,  hudens farge og konsistens, mengde og fordeling av fettstoffene under huden,  tettheten og fordeling av hår og dunhår, muskelspenning, stemmens lyd, strupehodets størrelse og følelsene som vårt utseende røper,  alt dette er i stor grad avhengig av hvordan de endokrine kjertelene fungerer i løpet av den tiden kroppen utvikles.
Dr. Henry G. Bieler som har skrevet boken,  kunne hjelpe mange pasienter bare ved å lese på utseende til de og da forstå hva som var galt. Helt utrolig hvor flinke noen kan bli.
Som sagt,  det står mye, mye mer i boka og jeg synes dette var veldig interessant lesing. Ønsker du å lese den, kan du sikkert låne den på biblioteket.

image

Én tanke om “Maten er din beste medisin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *