20. Juni.

Fullmåne.

image

Hvert år i juni går det en haug med kuer og folk forbi hytta vår, da har de en hel dagstur forann seg opppå fjellet til Sætra med disse kuene. Hvor de skal gå til høsten å beite. Dette skjedde denne helgen og vi tok noen bilder av de, da de gikk forbi.

Visste du at dagen i dag i 1837: Victoria ble dronning i Storbritannia.
1847: Gina Krogh ble født. Hun var en av stifterne av Norsk Kvinnesaksforening i 1884 og Landskvinnesstemmerettsforeningen i 1885.
1919: Åttetimersdagen ble vedtatt av Odelstinget.

image

1931: Komponisten Arne Nordheim ble født. Han har skrevet Orkesterverker,  ballettmusikk,  kammermusikk og elektronisk musikk,  og har hatt betydelig internasjonal suksess.  Nordheim ble tildelt statens æresbolig Grotten i 1981.
1970: På Nesbyen ble det målt rekordvarme med 35,6 grader.
1985: Arne Treholt ble dømt til 20. års fengsel for spionasje.

image

Dagen er tilminne om den hellige pave Sylverius. Han døde trolig 2. Desember 537 av sult og strabaser. Hans grav ble snart et senter for helbredelser og mirakler, og fra 1000-tallet ble han æret som martyr. Hans minnedag stod i den romerske kalenderen til 1969.

image

Dagens visdomsord: Man bør alltid sørge for å være litt usannsynlig.
( Mark Twain)p

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *