17. September. 

Disse høstblomstene  her er så fine nå, jeg har syntes det har vært så gøy med disse. For om det har kommet frost eller snø og alt annet har tatt vinteren, så har disse stått å lyst opp ute. Men, i år er det jo litt anderledes, da det fremdeles er god temperatur ute ( akkurat nå + 17,6 grader), så det er jo flere blomster som står fint ute her enda.

Viste du at dagen i dag i 1921: Dovrebanen strekning Dombås-Støren ble åpnet. 

1935: Jøder ble nektet tysk statsborgerskap. 

1944: Sabotørene Gunnar Sønsteby og Gunnar Beck sprengte produksjonshallen i Kongsberg Våpenfabrikk. 

1946: SAS åpnet flyrute til New York. 

1973: Edward Heath besøkte Den irske republikken som den første britiske statsminister siden landet ble selvstendig. 

1991: Den sovjetiske riksadvokaten trakk tilbake forræderianklagene mot Aleksandr Solsjenitsyn, som dermed kunne vende hjem etter 17 år i eskil.

1990: Mikhail Gorbatsjov uttalte i Det øverste Sovjet at privat eiendomsrett til jord var et så viktig spørsmål at det måtte avgjøres ved folkeavstemning.  

Lambertusdagen. 

Dagen er tilminne om den hellige Lambert som ble født ca. år 635 i den gamle romerske byen Trajectum, som er Maastricht i dagens Nederland. Han ble myrdet i sitt hus den 17. September ca. 705. Lambert skal ha blitt gjennomboret av et spyd eller lansert, og av den grunn ble han skytshelgen for kirurger. Han ble ganske snart æret som martyr, og ved hans grav ble Lambertuskirken bygd. Rundt denne kirken oppsto byen Liége. 

Dagens visdomsord: Lykke som går tapt er den største ulykke.

( Pedro Calderón de la Barca)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *