15. Oktober. 

Nå er det helga og denne helgen er vi hjemme og da har vi arbeid på gang. Vi har nå leid en mini graver og skal få opp resten av asfalten på gårdsplassen. Den asfalten vi har på gårdsplassen er så gammel (før vår tid her) at det er på tide å få den vekk. Men, det er ikke så lett å få delt den opp. Men, nå tror vi at vi skal få det til. 

Visste du at dagen i dag i 1815: Napoleon ankom øya St. Helena, der han ble holdt isolert av britene resten av sitt liv.

1844: Den tyske filosof Fredrich Nietzsche ble født.  Han ble en av de mest markante og omstridte filosofer, og hans tanker har vært gitt flere ulike og tildels motstridende tolkninger.

1881: Den britiske-amerikanske forfatter P.G. Wodehause ble født. 

1917: Den, legendariske, nederlanske danserinnen Mata Hari ble henrettet som tysk spion.

1974: Dykkere lokaliserte vraket av slaveskipet ” Fredensborg”, som forliste utenfor Tromøya ved Arendal i 1768 med en last av elfenben, mahogni og gull.

1978: Den norske sjømannskirken i Brooklyn feiret 100 års- jubileum. 

Dagen er tilminne om den hellige Gallus som ble født ca. 550 i Irland. Gallus ble en etterspurt rådgiver for presteskap, adel og folk, og ryktene om hans hellighet spredte seg i årenes løp over store deler av Europa. 

Dagens visdomsord : Ingen har lettere for å  begå en feil enn den som alltid handlet med omtanke. 

( Vauvenargues)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *