Grunnoppskrift på gjærbakst, store og små brød.

Vil du ha brødene litt grovere, kan du erstatte litt av hvetemelet med sammalt hvete.

50 g smør

5 dl skummet melk

50 g gjær 

1 ts salt 

Ca. 750 g hvetemel 

Smelt smøret . Tilsett melk og la den bli fingervarm. Ha gjæren i bakebollen og løs en opp i væsken. Tilsett salt og rør i mel til deigen er glatt , smidig og slipper bollen. La den heve lunt under plast i ca. 3/4 time, til dobbel størrelse.

Så kan du velge hva du har lyst til å lage av grunndeigen. F.eks. brytebrød som her:

1 posjon grunndeig

Sammenvispet egg til pensling og ev. frø ( sesam, valmue, solsikke)

Fletteloff, pariserloff, rundstykker og horn. Eks. Hva du kan lage av grunndeigen.

Én tanke om “Grunnoppskrift på gjærbakst, store og små brød.

  1. Husker ikke hva jeg gjorde her nå. Men ca. 200 grader i ovnen midterste rille, og ca. 1/2 time. Du må følge med og se når det er stekt. Jeg pleier å lukte det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *