Potetlefser.

Her om dagen hadde min datter og jeg potetlefse baking til jul. Det tok oss hele dagen og bake og steke de. Vi lagde av 8 kg Beate poteter. Det var kanskje i overkant mye på en gang, men vi skulle jo dele på 2 familier. Så vi tenkte vi måtte lage litt.

Forberedelsene gjorde jeg dagen før. Finne fram alt utstyret en må bruke. Som takke, kjevle, 2 stk lefsepinner bomullshånklær, laken etc. Så må potetene kokes og skrelles mens de enda er varme, og så kværnes i en kjøttkvern, før de ble satt kaldt til dagen etter. 

Så tok vi 1 kilo beatepoteter masse som var kvernet og hadde i en stor neve rugmel og 1 stor neve hvetemel + 1 ts salt. Blandet alt godt til en pølse som vi delte opp i 8 – 10 emner.

Jeg pleier å legge slik tykk skuffeplast som man kjøper på Ikea på benken før jeg strør mel på og kjevler ut tynne runde lefse emner. Så er det lurt å ha en nylon strømpe på kjevle. Alt dette for å unngå at deigen kliner seg fast.

Kjevl med løs hånd, og hjelp til med litt mel. For å flytte lefsa fra bakeområde til takka, bruk en av lefsepinnene. Den andre lefsepinnen snur du med på takka.

Når lefsen er ferdigstekt, brettes den i 2 og legges under noe bomullsklede for å kjølne ned.

Husk å koste av litt mel av takka underveis med en smørkost.

Det er hyggelig å være 2 når man lager lefser. En baker og en steker. 

4 thoughts on “Potetlefser.

  1. Disse skal jeg prøve å lage, Perly! De ser kjempegode ut! Gratulerer med nytt hus også, det ser veldig koselig ut der!

  2. Hei.Flotte og sikkert gode Lomper, men jeg ville nok brukt en skål eller. asjett og laget de runde.

    • Hei Marion! Takk for at du titter innom sidene mine. Veit ikke om du har forstått at dette er potetlefser og ikke lomper. Kanskje du kan lage noen selv til jul. Ha en fin førjulstid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *