Kringle.

Da ble det fredag kake ( helgekake) på meg i dag også.

Skriver opp denne oppskriften også, så har jeg den til en annen gang. Kanskje det er flere som har lyst å lage. Gjærbakst smaker alltid godt. 

600 g hvetemel 

100 g margarin

100 g sukker

1 1/2 ts kardemomme 

3 1/2 dl melk

2 egg 100 gram søt gjær

( meiersmør, rosiner, egg, mandelspon og perlesukker)

Lag vanlig gjærdeig. D.v.s. alt det tørre blandes først, smelt smør og ha i melken ( skal være fingervarm), elt godt.

Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 20 min. Formes til en lang pølse, som trykkes ned. Høvle kjøleskap kaldt meierismør med ostehøvel og legg en stripe i midten. Strø på rosiner. Rulles sammen til en pølse og formes på en stekeplate. Pensle med egg og strø på mandlet og perlesukker. 

Stekes i 20 min. I god og varm ovn på ca. 200 grader. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *