Lefse med semuljegryn.

I forrige uke da vi bakte lefser, bakte vi også denne lefsa her. Jeg har aldrig funnet denne oppskriften noen annen sted, så tror ikke den er så kjent. Jeg fikk oppskriften av ei bondedame fra Soknedalen for 30 år siden. Hun bare sa den og jeg noterte ned selv. For vi fikk servert slike lefser da i et juleselskap og jeg likte de så godt. Men, nå deler jeg den med dere.

2 liter melk

1/2 kg semuljegryn 

200 gr. Smør

Litt sukker eller sirup

Kokes til grøt og avkjøles.

Jeg koker alltid grøten dagen før.

Så blander jeg inn 6 ts hjortetakksalt ( hornsalt) i grøten og litt mel til utbaking.

Når de er ferdigstekte og avkjølt, smører jeg meierismør på lefsa og strør sukker og kanel på legger de dobbelt. Skjærer de i snipper og fryser de ned med matpapir i mellom i passe posjoner i en brødpose. Klare til bruk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *