Lagkake.

Oppskrift kommer her:

Ca. 20 biter

375 g smør

750 g hvetemel

3 ts hornsalt

4 små eller 3 store egg

375 g sukker

2 ts vaniljesukker

Bringebærsyltetøy

Melis

Sitronsaft

Melk

Kakestrøssel

Pisk eggedosis av egg og sukker.

Smuldre smøret i melet, som er blandet med hornsalt og vaniljesukker.

Bland eggedosisen i melblandingen og rør alt godt sammen.

Del deigen i to. Trykk deigen ut på to stekebrett kledd med bakepapir.

Kakene vil heve litt, la det derfor være igjen ca. 3 hm til kanten på stekebrettet.

Stek kakene ved 180° i ca. 15 – 20 min. Midt i ovnen til kakene er litt gylne.

Avkjøl.

Snu den ene kaken og stryk et tynt lag med bringebærsyltetøy på. Legg den andre kaken med bunnen ned oppå den med syltetøyet.

La kaken stå og trekke i ca. 30 min. Før du har på melisglasur og strøssel.

Bland sitronsaft og melk i melisen.

Del opp kaken med tagget kniv i 3 x 7 cm stykker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *