Påskekake.

Har du lyst å lag en god kake til påske kan jeg anbefale denne.

Oppskrift:
50 g gjær
1 stor appelsin
125 g smør
Ca. 8 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 ss sukker
2 dl fløte 35%
100 g rosiner
Ca. 50 g hakket sukat

image

Skyll appelsinen godt og riv det gule skallet fint.

image

Press saften av appelsinen, varm den til den er lunken og rør ut gjæren i den.

image

Smuldre smøret i melet, tilsett saften med den oppløste gjæren og fløten, salt og sukker. Elt deigen sammen, ev. med mer mel, og la den heve lunt i ca. 30 min.
Kjevle ut deigen til en avlang leiv og dryss på rosiner og sukat.

image

image

image

Rull leiven sammen fra langsiden, og skjær den i 12-15 biter. Sett bitene med snittflatene opp i en liten smurt langpanne. La kaken etterheve 15-20 min.

image

Dryss et tynt lag sukker over kaken og stek den 20-25 min. ved 200 grader på midterste rille.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *