Oppskrift:
(4-6 posjoner)
500 g kjøttdeig
1 hakket løk
Smør til steking
4 ss tomatpure’
1 pakke frossen grønnsakblanding
Ca. 1 ts salt
Ca. 1/4 ts pepper
Hvit saus:
3 ss hvetemel
4 dl melk
5 eggeplommer
5 eggehviter
Ca. 1 ts salt
Stek kjøttdeig og løk. Tilsett tomatpure’ og grønnsaker og smak til med salt og pepper.
Ha kjøttblandingen i en smurt ildfast form eller liten langpanne.
Lag tykk hvit saus av mel og melk og avkjøl den litt. Skill eggene og ha ‘en og ‘en plomme i sausen. Smak til med salt. Stivpisk hvitene og skjær dem forsiktig inn. Hell gratengrøren over kjøttblandingen og sett formen i ovnen.
Stek gratengen gyllenbrun ved 180 – 200 ºC i ca. 40 minutter. Server den straks med brød til.
Lettvinn, god hverdagsmiddag. Jeg bruker bare karbonadedeig, og hadde poteter ved siden av.