Bladbetesuppe.

image

Nå har jeg veldig mye bladbete og har tatt inn litt i dag.

image

Tenkte jeg måtte utnytte noe av denne fine, sunde grønnsaken.

image

Jeg har tatt bladene og laget suppe i dag. Og her kommer min oppskrift på bladbetesuppe.

100-120 g grønt
25 g margarin
25 g hvetemel
1 l kraft
Salt
1 kn.odd muskatnøtt

Jeg vasket bladene og klippet de i mindre biter. Tok av stilkene.
Dampet dem under lokk i 5-10 min. til de er møre i kraften. Brukte så stavmikser og fin knuste bladene, så det ble en suppe. Hadde i smør og hvetemelsjevning. Smakte til med salt og muskat.

image

Dette blir middagen vår i dag, med kokt egg oppe i suppen og Annys rundstykker ved siden av. Oppskriften på rundstykkene har jeg skrevet opp her tidligere.

image

Stilkene har jeg forvellet og fryst ned til senere bruk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *