Langpannekake med rips og bringebær.

image

Ca. 24 biter.

150 g smør
1/2 dl melk
3 egg
3 dl sukker
1 ts kardemomme
4 1/2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
3 dl rips
Pynt:
Rips og bringebær

image

Smelt smøret og hell i melken.  Pisk egg og sukker luftig. Rør smørblandingen og kardemomme i eggedosisen.  Bland sammen hvetemel,  bakepulver og vaniljesukker.  Sikt det i deigen under omrøring.

image

Hell røren i bakepapirkledd eller godt smurt langpanne,  25×35 cm
Strø over 3 dl renset rips. Stek kaken på nederste rille ved 175º i ca. 30 min. Avkjøl kaken i formen.  Skjær i stykker og pynt .

image

Langpannekake er ypperlig når mange kakemunner skal mettes. Denne er virkelig god, syrlig og søt på en gang. Veldig godt med pisket krem til eller is. Og noen bringebær eller rips på toppen sammen med sitronmelisse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *