Festkake med marengs.

image

Oppskrift:
100 g margarin
90 g (1 dl) sukker
4 eggeplommer
130 g (21/2 dl) hvetemel
1 ts bakepulver
3 ss vann

Marengs:
4 eggehviter
220 g ( 21/2 dl) sukker

50 g hakkede mandler og 3 dl kremfløte

Rør margarin og sukker hvitt. Rør inn eggeplommene, en om gangen. Rør inn mel, bakepulver og vann.  Fordel røren på bakepapir i en langpanne.

image

Pisk eggehvitene stive. Pisk inn sukker.

image

Fordel massen over røren. Dryss mandler over.

image

Stek kaken til marengsen er gyllen.
Når kaken er avkjølt,  deles den i 2 tvers over. Legg den ene delen på et fat og dekk og dekk med pisket krem. Legg den andre delen over.

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *