Sesambrød.

Arbeidstid: Ca. 25 min.
Steketid: Ca. 30 min.
Hevetid: Ca. 1 time
2 avlange former ‘a 1 1/2 l

image

Og så var det oppskriften:
50 g gjær
61/2 dl vann
3 ss sesamfrø
1 1/2 ss honning
500 g sammalt hvete (8 1/2 dl)
250 g hvetemel (4 dl)
250 g byggmel (5 dl)

Til pensling:
1 egg
1 ss sesamfrø

image

Jeg laget dobbel deig og fikk 4 brød i dag.

Smuldre gjæren og oppløs den i lunkent vann.
Ha sesamfrø og honning i gjærblandingen. Tilsett sammalt hvete, hvetemel og byggmel.  Elt deigen blank og smidig.
Sett deigen til heving tildekket på et lunt sted i ca. 45 minutter.

image

Elt deigen sammen igjen,  og form den til to brød.  Legg de i smurte former. Sett brødene til heving igjen tildekket i et kvarter til.
Skjær noen riss i brødene med en skarp kniv,  pensle dem med sammenvispet egg.  Dryss sesamfrøene over.
Stek brødene i 225ºC i vel en halv time. Det skal være en hul lyd når man banker på dem.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *