Arbeidstid: Ca. 25 min.
Steketid: Ca. 30 min.
Hevetid: Ca. 1 time
2 avlange former ‘a 1 1/2 l
Og så var det oppskriften:
50 g gjær
61/2 dl vann
3 ss sesamfrø
1 1/2 ss honning
500 g sammalt hvete (8 1/2 dl)
250 g hvetemel (4 dl)
250 g byggmel (5 dl)
Til pensling:
1 egg
1 ss sesamfrø
Jeg laget dobbel deig og fikk 4 brød i dag.
Smuldre gjæren og oppløs den i lunkent vann.
Ha sesamfrø og honning i gjærblandingen. Tilsett sammalt hvete, hvetemel og byggmel. Elt deigen blank og smidig.
Sett deigen til heving tildekket på et lunt sted i ca. 45 minutter.
Elt deigen sammen igjen, og form den til to brød. Legg de i smurte former. Sett brødene til heving igjen tildekket i et kvarter til.
Skjær noen riss i brødene med en skarp kniv, pensle dem med sammenvispet egg. Dryss sesamfrøene over.
Stek brødene i 225ºC i vel en halv time. Det skal være en hul lyd når man banker på dem.