Henriettekaker.

image

Kjekt å ha noen tørre kaker i boksen om sommeren også. Dette kan minne om julekaker/pepperkaker av utseende på bilde. Men det er en helt annen smak.
Her kommer oppskriften:
100 g smør eller margarin
100 g farin (1 1/4 dl)
1 egg
50 g mandler ( 3/4 dl)
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 1/2 ts kanel
1 ss kakao
Arbeidstid: Ca. 30 min.
Steketid: Ca. 8 min.
Hviletid: Ca. 1 time
Mengde Ca.  80 stk.

image

Rør fettstoffet bløtt og rør det godt med sukkeret. Bland i egget.
Skåld og finhakk mandlene.  Bland mel,  bakepulver,  kanel og kakao og ha i de hakkede mandlene. Ha alt i smør/eggeblandingen og elt deigen lett sammen.  Sett den på et kjølig sted en times tid.

image

Kjevle deigen tynt ut på melet bakefjel og skjær den i firkanter på 5×5 cm. Eller kan man gjøre som meg, bruke en pepperkakeform å trykke ut små kaker.
Sett kakene på smurte plater og stek dem i 200 º C i ca. 8 min. til de er lyse brune. Av kjøl dem på kakerist.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *