I dag satt jeg en bolledeig før jeg gikk ut på tur med hunden Tinde og Barnebarnet i vogna.
Dette er en helt vanlig bolledeig, men de blir veldig gode. Så jeg gjengir oppskriften her i tilfelle du ikke har den fra før av.
Rosinboller:
100 g meierismør
4 dl melk
1 pk gjær
1 dl sukker
1/2 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
Ca 1 liter hvetemel
Rosiner.
Og litt hvetemel til utbaking.
1 egg til pensling.
Sett stekeovnen på 225ºC, 10-15 minutter.
Smelt smøret i en kjele. Hell i melken, da blir den passe lunken. Rør gjæren ut i den fingervarme melken. Bruker du tørrgjær, blandes det rett i melet. Bland sukker, kardemomme, salt, bakepulver og mel i en bolle. Rør i melkeblandingen og elt deigen godt. Dryss på litt mel og dekk bollen med plast. La deigen heve på et lunt sted i ca. 1 time.
Så da jeg kom inn fra tur, bakte jeg bollene ut og etterhevet de og penslet med egg. Stekte de så gyllent brune.
Så ble det smaksprøver på gjengen og jag.