Nye utfordringer.

I dag har jeg tenkt å prøve meg på noe nytt. Til jul lager man og spiser mye usunt. Og i dag har jeg tenkt å lage godteri. Men, som jeg nå har forstått, kan man lage den litt sunnere. Det sier de i allefall på Sundkost. He, he.  Jeg tuller litt også.

image

Jeg har kjøpt meg økokakaomasse og kakaosmør på Helsekost (Sundkost). Og skal lage sjokolade til jul.

image

Har også kjøpt en sjokoladeplate form. Så gjenstår det å se om jeg får dette til,  da det er første gang jeg prøver dette

image

Hjemmelaget sunn sjokolade er spesielt godt egnet for: diabetikere, allergikere,  lavkarbo tilhengere,  veganere/vegetarianer, sjokolade-entusiaster og alle som er opptatt av et litt sunnere kosthold. Står det på eska.
kakao er i utgangspunktet ekstremt næringsrikt.  Men, dessverre blir den meste av kakaoen ristet ved høye temperaturer som ødelegger mange av næringsstoffene.  Og i tillegg tilsettes det store mengder sukker i vanlig sjokolade slik at sjokoladen ikke har den helsebringende efekten den kunne ha hatt.

image

Så nå har jeg muligheten til å lage litt sunnere sjokolade som jeg kan spise med god samvittighet. Da får jeg full kontroll på hva jeg spiser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *