Sjokolade på sunnere måte.

image

I dag har jeg laget sjokolade godt til jul. Og det var veldig enkelt og greit.

image

Jeg måtte smelte kakaomassen og kakaosmør i en gryte som jeg satt oppi en annen gryte med vann. Smeltet den skånsomt i vannbad heter det. Så kan man tilsette forskjellige ting bl.a sirup for å få kakaoen søtere. Og da får man kjøpt yaconsirup og agavesirup på helsekosten. Men, jeg må innrømme at jeg brukte vanlig sirup i, i dag. Så kan man smakstilsette og da er det jo mye man kan bruke.  Jeg brukte vanilje i dag.

image

Så fylte jeg min nyinnkjøpte sjokoladeplateform. Som nå står kaldt til avkjøling og stivning. Jeg brukte bare litt av kakaomassen og kakaosmøret i dag for å prøve litt og for at jeg hadde bare denne ene formen. Men, jeg smeltet mer alikevell enn til denne ene formen.

image

Så resten av den smeltete sjokoladen blandet jeg rosiner oppi, og hadde i noen små papirformer jeg hadde liggende fra før. Så fikk jeg en annen type godteri også.
Da jeg var igang ble det flere typer godteri,  men kanskje ikke like sunde? Som jeg kommer tilbake til i neste innlegg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *